Aydınlatma alanında Türkiye’deki en üst düzey kurumsal ve akademik yapı olan ATMK, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile birlikte ‘Işık-Mekan-İnsan’ konulu bir fotoğraf yarışması düzenliyor. UNESCO tarafından Uluslararası Işık Yılı olarak ilan edilen 2015 yılı etkinlikleriyle bağlantılı olarak düzenlenen, katılımın herkese açık ve ücretsiz olduğu yarışma kapsamında, seçilen fotoğrafların sergilenmesi de planlanıyor.

Sosyal sorumluluk projelerine ve ‘Doğru Aydınlatma’ kavramının algılanabilmesine büyük önem veren LAMP 83, ışık konusunda farkındalığı arttırmayı amaçlayan bu yarışmaya en üst seviyede sponsorluk yapıyor.

Işığın yaşamımızda olduğu gibi fotoğraf sanatının da ayrılmaz bir parçası olduğu fikrinden hareketle düzenlenen yarışmada, fotoğraf sanatına katkı yapılmasının yanı sıra, ışık konusundaki farkındalığı arttırmak, ışığın hayatımızdaki önemine vurgu yapmak, doğru aydınlatma konusunda toplumu bilinçlendirmek gibi amaçlar güdüldü.

TFSF onaylı fotoğraf yarışması için kayıt ve gönderimler devam ediyor. Yarışmaya son katılım tarihi 8 Mart 2016 olarak açıklandı. Bu tarihten bir hafta sonra toplanacak olan seçici kurulun yapacağı elemelerin ardından, sonuçlar 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacak. Dereceye giren katılımcılar ise ödüllerini Nisan ayında düzenlenecek olan sergide alacak. Yarışma kapsamında birinciye 4.000, ikinciye 2.500, üçüncüye ise 1.500 TL para ödülü verilecek.

Yarışmanın katılım şartları ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için TFSF’nin

sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


 

Ayrıntılı Bilgi İçin: www.lamp83.com.tr