Yeni Besni Mahallesine yeni sistemle hizmet etme anlayışı ile söylediklerinin hepsini yaptığını ve yapacağını söyleyen Muhtar Özbay; "Hep birlikte birbirimizin aktif desteğine en çok ihtiyaç duyduğumuz yeni bir dönemi 30 Mart 2014 yılında başlattık. Unutmamamız gerekenlerden en önemlisi mahallemizde yaşayan insanların günlük yaşam seviyelerini yükseltmiş olmamızdır. Bilmeliyiz ki gücümüz yaratıcımızla birlikte orantılıdır. Sorunları erteleyen, öteleyen yaklaşımları yıkılarak sorunlara çözüm üreten yeni bir anlayış inşa ettik. Şunu bilmeliyiz ki yarın bu günden daha ilerde olmalıyız ve olmak zorundayız. Hep birlikte mahallemizin sorunsuz ve daha güzel bir yaşam için el ele verip bu dönemi daha ileriye taşımalıyız. 21. Yüzyılın il çeyreğinde 2023 ülke hedeflerini de gözeterek mahallemizin sorunsuz bir mahalle sürecini devam ettirmeliyiz. Bunun için diyoruz ki, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

Mahalleye yaptıkları hizmetlerden bahseden Muhtar Özbay; "Eski Adıyaman yolunu zirai donatıma kadar olan 4050 m2 yolu, Kızılcapınar 1500 m2 yolu, Merinos Caddesinin 3050 m2'sini, İnönü Caddesinin 660 m2 yolunu kilitli taş ile yaptırdık. Geri kalan yerler asfalt olacak.

Taşocağı Bölgesine taziye evi demiştik, onu da bir hayırsever vatandaşımız yaptırdı. Hayırsever vatandaşımıza öncülük eden Mustafa Baba’ya teşekkür ediyorum. Taşocağı taziye evi yanında bulunan atık suları toplayarak mahalle dışına tahliye ettik. Mahallenin 35 yıldır çözülmeyen alt yapısını kor-ger boru döşeyerek yeniledik.

Sokak ve caddelerimizde toplam 840 metrelik alt yapıyı yeniledik. 25 yıldır yapılmayan Kurdini Deresinin ıslahını yaparak bitirdik. Mahallede yapı yasaklı olan alanda yeniden imar çalışmasını başlattık. İnşallah bu yıl içerisinde bitireceğiz.

Yeni Besni mahallesi vakıf ilköğretim okulu karşısında yapımı devam eden 1400 m2 Kaygusuzlar parkını bu yıl hizmete açacağız. Yeni Besni mahallesinde doğalgaz çekilmedik cadde ve sokak kalmamıştır" dedi.

2018 yılı hedeflerini de söyleyen Muhtar Veysel Özbay; "2018 yılında Taşocağı, Zübeyde Hanım, Narinler ve Merinos caddelerinin asfaltlanma işini yaptıracağız.

2019 - 2023 yılları arasında ise inşallah göreve devam edersek mahallemize sağlık bakım evi kazandıracağız. Vatandaşımızın mağdur olmaması için cisim değişikliği yaparak vatandaş hak sahibi olacak.

Bu çalışmalarımızı Besni Belediyesi ile koordineli çalışarak gerçekleştirdik. Hizmetlerde emeği geçen tüm birim amirlerine ve personele teşekkür ediyorum" dedi.