Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen patlamada 3 polis yaralandı.  Hastaneye kaldırılan polislerden 23 yaşındaki Besnili Cem Tayfun tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 2 polis ise ameliyata alındı.Mersin Doğumlu olan ve Besni Kesecik köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen şehidin anne ve babasının ayrı yaşadığı annesi Pervin Tayfun’un Mersin’de babası Vakkas Tayfun’un ise Besni’de yaşadığı öğrenildi.

Şehit polisin cenazesi bugün askeri helikopterle Mersin’e götürülecek. Mersin’in Erdemli ilçesinde düzenlenecek törenin ardından öğle namazına müteakip kılınan namazın ardından toprağa verilecek.

Haberin ardından şehit Tayfun’un  baba evinin balkonuna ve pencerelerine Türk bayrakları asıldı.


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 7 mahallede Yenişehir ilçesinde 2 mahallede saat 05.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın ilan edilmesinin ardından iki ilçeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Askeri birlikler de 6 zırhlı araçla operasyona destek verdi. Operasyona 2 helikopter katılırken, yüksek binalara keskin nişancıların yerleştirildi. Operasyonlar sırasında Sur ilçesinde patlama meydana geldi. 4 polis yaralandı. Çatışmalarda ise bir kadının yaralandığı bildirildi.