Medya Takip Ajansı Interpress’in her ay üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan ‘Türkiye Gündemi’ araştırmasına göre, Mart ayında yazılı basına en çok referandum hakkında haber yansırken, siyasi liderlerin mitingleri, yapılan açıklamalar ve  kamuoyu araştırmaları dahil referandum ile ilgili yazılı basında 45 bin 877 haber çıktığı tespit edildi.

Terör haberleri referandumun gerisinde kaldı…

Uzun bir aradan sonra gündemde ikinci sıraya düşen terör hakkında yazılı basında 41 bin 512 haber çıkarken, terör başlığı altında DAEŞ, PKK, PYD,YPG gibi terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlar ve çeşitli olaylarda şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlarımız hakkında da yazılı basında 33 bin 53 haber çıktığı tespit edildi.

FETÖ Operasyonları aralıksız devam ediyor…

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından devletin tüm kademelerinde başlatılan FETÖ Operasyonları aralıksız devam ederken, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  hakkında geçen ay yazılı basında 21 bin 927 haber çıktığı belirlendi.

Almanya ve Hollanda ile toplantı krizi…

Geçtiğimiz ay önce Almanya ardından da Hollanda’nın bakanlarımızın toplantılarını iptal etmesi ve ülkeye giriş yasağı koyması medyada büyük yankı bulurken, bu ülkeler ile yaşanan kriz medyada 9 bin 462 haberle yer buldu.

OHAL ve KHK haberleri gündemde…

Darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının üç ay daha uzatılması gündeme gelirken çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) medyada sık sık eleştirilere yol açtığı belirlendi. Olağanüstü Hal ve Kanun Hükmünde Kararnameler ile ilgili geçen ay yazılı basına toplam 5 bin 939 haber yansıdığı saptandı.

Fırat Kalkanı sona erdi…

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesindeki terör örgütlerine yönelik olarak başlatarak sınırımızı tehditlerden temizlemek amacıyla yürüttüğü ‘Fırat Kalkanı’ harekatının bittiği açıklanırken, operasyon hakkında yazılı basına 2 bin 454 haber yansıdığı tespit edildi.