Geçtiğimiz yıl içerisinde Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk arasında polimik konusu olan ve Besni Belediye başkanı İbrahim Öztürk’ün asfalt desteğinden Besni’de faydalanmalı, Besni’nin de asfalt hakkı var bunu da Mehmet Erdoğan engelliyor iddialarının ardından Besni’ye bu yıl da asfalt verilmedi.

Kamuoyunda dikkat çeken bu konuda İbrahim Öztürk tarafından Mercan TV’de konu gündeme geldiğinde Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan yayına bağlanarak asfalt talebi ile ilgili yaptığı görüşmeleri anlatmış ve TPAO'nun petrol çıkmayan yerlere asfalt vermediğini acıklamıştı.

Bu sene TPAO'nın Besni’ye asfalt vermemesi halk arasında "geçen sene Mehmet Erdoğan engel oluyordu bu sene kim engel oldu "diye gülüşmelere sebep oldu.

 İmzalanan protokol ile Türkiye Petrolleri tarafından 2015 yılı içerisinde, Adıyaman Valiliğine bin ton, Adıyaman Belediyesi’ne bin 500 ton ve Kahta Belediyesi’ne de 500 ton olmak üzere toplam 3 bin ton asfalt verilecek.

Asfalt protokolü Valilik Makamında Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve Türkiye Petrolleri Bölge Müdürü Savaş Bütün arasında imzalandı.