TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Ankara’daki saldırının birliğimize ve kardeşliğimize yapıldığını belirterek, terörle sonuna kadar mücadele edileceğini kaydetti.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için geldiği memleketi Adıyaman’da gazetecilerin sorularını cevapladı. Aydın, terör saldırısına tepki gösterdi.
Terör saldırısının insanlık dışı bir vahşet olduğunu vurgulayan Ahmet Aydın, terörün amacına ulaşamayacağını ve terörle her türlü mücadelenin yapılacağını dile getirerek, “Yüreğimizi dağlayan bir bombalı eylem gerçekleştirildi. Hepimizi derinden üzen patlama oldu. Bunu yapanları, buna sebep olanları lanetliyoruz. Yapılan insanlık dışı bir vahşettir. Terör ile hiç kimse amacına ulaşamayacaktır. Terör nereden gelirse gelsin, kaynağı ne olursa olsun, kime karşı işlenirse işlensin, millet olarak lanetliyoruz. Bu terörün birliğimize, kardeşimize, demokrasimize karşı işlenmiş olduğunu özellikle belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
Aydın şunları kaydetti:
"Türkiye son yıllarda büyük bir atağa kalktı. Türkiye hem ekonomik anlamda hem de demokratikleşme alanında ciddi adımlar attı, ciddi reformlar yaptı. Küresel güç olma yolunda muazzam adımlar attı. Dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmayı hedefledi. Bu bağlamda önümüzdeki tüm engelleri tek tek aşıyoruz. Terör işte tamda bu zamanlarda, Türkiye’nin önemli açılımlar yaptığı, önemli adımlar attığı, reformlar yaptığı dönemlerde karşımıza çıkıyor."
Ortadoğu’nun yangın çemberi olduğunu ve Türkiye’nin bu çemberinin içerisinde yer aldığını belirten Aydın, “Ortadoğu coğrafyasında olan biten hadiseleri hepimiz çok net bir şekilde görüyoruz. Burada maalesef büyüyen, gelişen, kalkınan, demokratikleşen, birliğini ve kardeşliğini test etme noktasında ciddi adımlar atan Türkiye’ye de sıçratma noktasında çok ciddi adımlar atıldığını da biliyoruz. Türkiye’nin gelişmesini istemeyen, büyümesini istemeyen, Türkiye’nin sorunlarını kendi başına çözmesini istemeyen yurt içi yurt dışı pek çok mihrak maalesef bir araya gelmiş. Dolayısıyla bu bizi yıldırmayacaktır. Bir defa terör olduğu müddetçe teröre karşı da en etkili şekilde mücadeleye devam edilecektir. Sonuna kadar mücadele devam edilecektir. Çünkü terörün hiçbir meşru amacı olamaz. Devlet meşru bir şekilde terörle mücadelesini sürdürecek. Hukuk kurallarına bağlı bir şekilde, teröriste en sert şekliyle cevabını verecektir. Bununda üstesinden geliriz. Millet olarak geliriz. Teröre karşı ortak tavır almamız, teröriste karşı ülkemizin, milletimizin, devletimizin yanında olmamız gerekiyor. Terörün hiçbir meşru amacı olamaz, hiçbir sebep terörü haklı kılamaz, bu terör er yada geç sona erecektir. Arzumuz başka can kayıpları olmadan bu terörün sona ermesidir. Şunu herkes bilmeli ki, teröre karşı bu ülke bu millet top yekun mücadelesini sürdürecektir. Teröre karşı bölge halkı da ortak tavır içerisinde, kesinlikle milletinin, ülkesinin, devletinin yanında yer alıyor” şeklinde konuştu.
Bugüne kadar bir çok terör saldırısının önlendiğine dikkat çeken Aydın, “Terörün hiçbir insani boyutu, hiçbir vicdani boyutu, hiçbir insani boyutu, hiçbir inanç boyutu kalmamıştır. Teröre karşı muhakkak alınması gereken tedbirler alınıyor. Önlenen pek çok terör eylemleri var ama maalesef ne kadar önlerseniz önleyin, gözden kaçanlar olabiliyor. Muhakkak ki bu tedbirler çok daha katı şekilde, çok sert bir şekilde alınacaktır” diye görüşlerini aktardı.
Adıyaman Cihan Haber