Aydın ayrıca Küçük Sanayi Sitesi ve Çarşı esnafını da ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Besni ile ilgili gerek Ankara’da, gerekse ilçede üzerlerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını söyleyen TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, İlçe başkanı, il genel meclisi üyeleri ve Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte Besni adına ciddi efor sarf ettiklerini belirtti.

Besni'de çok ciddi yatırımların yapıldığını ve yapılmakta olduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu da ifade eden Aydın; "Bütün yatırımlarda azdan çoktan hepimizin emeği var. Bu vesile ile gerek teşkilatımıza, gerek kaymakamımıza, bütün bürokratlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve Besnili kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

BESNİ’YE YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU YAPILACAK, STADYUMUN TRÜBÜNLERİ YENİDEN YAPILACAK

Beraberindeki heyetle birlikte Besni İlçe Stadyumunda incelemelerde bulunan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın; "Yarı olimpik yüzme havuzu ve stadyumun tribün ve soyunma odalarının yıkılarak yeniden yapılacağı müjdesini de verdi. Konu ile ilgili Bakan Beyle görüştüğünü dile getiren Aydın, incelemeleri esnasında tesislerden sorumlu genel müdürle de görüşerek bu projelerin bir an önce hayata geçirilmesi için talimat verdi.

"TOKİ 472 SOSYAL KONUT TÜRKİYE'NİN EN İYİ PROJELERİNDEN BİRİSİ"

Besni'ye yapılan 472 sosyal konutu gezdik. Besni'deki dar gelirli vatandaşlarımız için gerçekten çok güzel ve belki Güneydoğu'nun en iyi projesi. Türkiye'nin en iyi projelerinden bir tanesi Besni’ye yapılmış. Güneydoğu'da böyle bir şey yok. Türkiye'de çok ender projelerden bir tanesi olan 472 konut sosyal alanlarıyla, camisi ile okulu ile ve pazar yerleriyle gerçekten ayrı bir şehir kurulmuş. Bu şehirden dolayı emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum. İlk zamanlarda AK Parti 23 ve 24. dönem Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan vekilim ile Fatma Şahin Aile Bakanımızken takip ettik ve beraber gittik geldik. Hamdolsun bu eseri görmenin ziyadesi ile memnuniyetini yaşıyorum."

BESNİ'DE İNŞAATI DEVAM EDEN OKULLARIMIZIN BİTMESİ İLE BİRLİKTE TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ

Şuanda çok sayıda okulumuzun Besni'de inşaatları devam ediyor. Bu okullarımızın inşaatının bitmesi ile birlikte Besni'de artık tekli eğitime geçeceğiz ve ikili eğitim diye bir şey kalmayacak. Şuanda 24 derslikli ilköğretim okulu %96 oranında tamamlanmış ve bu eğitim öğretim yılında açılacak."

ERDEMOĞLU AİLESİ FEN LİSESİNİN YAKINDA TEMELİNİ ATACAK

Besni Fen Lisemiz için Erdemoğlu Ailesi ile görüştük. Binasını siz yapın, yurduda devlet olarak bir şekilde karşılayacağız dedik. Bunu Milli Eğitim Bakanı ile de paylaştık, Aile Sosyal Politikalarla da paylaştık. Erdemoğlu Ailesi hazır, yakında temelini atacak. Fen Lisemizin binasını 100 erkek, 100 kız kapasiteli olmak üzere yapacak."

BESNİ MERKEZ, BELDE VE KÖYLERDE TEKLİ EĞİTİM İÇİN OKUL İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR

Yine köylerimize çok ciddi yatırımlarımız var. Aşağısöğütlü'de yapılan 4 derslikli okulun inşaatı devam ediyor. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişecek. Yine 16 derslikli bir İmam Hatip Ortaokulu, ihalesi bitmiş ve yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanmış. Kesmetepe'de 8 derslikli ortaokulumuzun ihalesi yapıldı ve çalışmalara başlandı. Çakırhöyük'te 16 derslikli okulumuzun ihalesi yapılmış ve çalışmaya başlandı. Karagüveç'te 4 derslikli bir ortaokul, yer teslimi ile ilgili yapım işi ve ihalesi hazırlık süreci devam etmekte. Yakın bir zamanda ihale edilecek. Uzunkuyu'ya 8 derslikli bir ortaokulun ihale süreci devam ediyor. Bütün bu okullarımızın çoğuna başlandı. Bazılarında da ihale süreci devam ediyor."

BESNİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ %91 TAMAMLANMIŞ

2018 yılından itibaren Besni artık fakültesini açsın istiyoruz. Erdemoğlu Ailesine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Mimarlık ve Mühendislik fakültesi % 91 oranında tamamlanmış. Yakın zamanda orası da eğitim öğretime açılacak ve Besni fakültesine kavuşmuş olacak."

BESNİ'YE MUTLAKA MESİRE ALANI KAZANDIRMAMIZ LAZIM

Kızılin köprüsünü turizme kazandırmak için Avrupa Birliği projesi devam ediyor, onu yürütüyoruz. Sugözü mesire alanı için GAP İdaresi Başkanlığına proje başvurusu yapılmış, onu takip edeceğiz. Besni'ye sosyal tesis kazandıralım istiyoruz. Ya GAP’tan, ya Özel İdareden mesire alanını mutlaka Valilikle birlikte Besni'ye kazandırmamız lazım.

BESNİ-BURUNÇAYIR YOLU ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Besni-Burunçayır yolu şantiye kurulma çalışmaları başlandı, yakında işe başlanıyor, ihalesi kesinleşti. Besni'nin de Gölbaşı'nın da en büyük talebiydi. O yol inşallah standardı çok daha yüksek bir hale getirilecek. Ayrıca Besni merkezdeki ana cadde yeniden bulvar yapılacak.

ADIYAMAN'DA İLK KÖPRÜLÜ KAVŞAK BESNİ’YE KAZANDIRILACAK

Adıyaman'da ilk köprülü kavşak Besni’ye kazandırılacak. Güzel bir köprülü kavşağımız yapılacak ve beraberinde viyadük de yapılacak. Ayrıca 2018 yılı sonuna kadar Besni-Araban yolu bitmiş olacak.

ADALET SARAYI'NIN YERİNE YAPILMASINA KARAR VERİLDİ

Besni Adalet Sarayı ile ilgili Adalet Bakanımızla görüştüm. Yatırım programında problem yok. Yerle ilgili nihai karar verildi. Besnililer mevcut yere yapılması kararını verdi. Ben de bunu Adalet Bakanımıza bildirdim, İl Müsteşar Yardımcısı beni aradı ve proje işlemlerine başlıyorlar. Mevcut yere Besni Adalet Sarayını yapacağız.

KÖYLERİMİZİN ALT YAPILARI TAMAMLANMAK ÜZERE

Köylerimizin alt yapıları Çetintepe toplulaştırması ile birlikte neredeyse tamamlanacak. Bakan değişikliği ile süreç askıya alınmıştı. Yeni bakanımızı ziyaret ettim, sonra telefon ile görüştük, Çetintepe ile ilgili olurlarını aldık, ihale süreci devam ediyor. Çetintepe'de yaklaşık 30 köy var. Tamamını Çetintepe toplulaştırmasıyla, altyapısıyla, üst yapısıyla ve arazi toplulaştırmasıyla tamamlanacak ve neredeyse Besni'de köylerimizin altyapı ve üstyapı sorunu kalmayacak. Asfalt yapılması gereken yerlere asfalt yapılıyor. Yollar ve içme suyu ne gerekiyorsa yapılıyor.

OSB'NİN DOĞALGAZ PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ

Besni OSB’de doğalgaz sorunu çözüldü.  Bununla ilgili kanunda çıkarttık. Besni, Gölbaşı ve Kahta için konuyu bakan beyle görüşmüştüm. Bakan bey de bu teklifimize sıcak baktı ve bununla ilgili yasal düzenlemeler yapıldı ve Türkiye genelinde yaşadığımız bu sorun ortadan kaldırılmış oldu.

İSTİHDAMA VE YATIRIMA YÖNELİK ÇOK CİDDİ PROJELER BESNİ'Yİ BEKLİYOR

Cazibe merkezleri programları yakında açıklanacak. Teşvikte de 6. bölgeyiz. Yani istihdama ve yatırıma yönelik çok ciddi projeler Besni'yi bekliyor. Organize sanayimiz dolacak diye düşünüyorum. Ciddi teklifler, projeler ve yatırımlar geliyor. Bizlerde hep birlikte sahip çıkalım ve yatırımcıyı Besni'ye kazandıralım.

OSB’DE YAPILAN YATIRIMLAR 6. BÖLGE TEŞVİKLERİNDEN YARARLANACAK

Hem cazibe merkezleri, hem 6. Bölge teşviklerinden faydalanıyor olması büyük bir avantaj. OSB’de yapılan yatırımlar 6. Bölge teşviklerinden yararlanacak. OSB’miz de bu noktada dolacak ve Besni'de ciddi manada istihdam sağlanacak. Gençlerimize ve kardeşlerimize ciddi iş imkanları doğacak diye temenni ediyorum. Bütün bu işleri gerek yerel aktörlerimizle ve gerek Ankara'dan vekillerimizle ve Besnili kardeşimiz Mehmet Erdoğan beyle takip ediyoruz. Eserleri görünce de mutlu oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Gençlik merkezimiz devam ediyor. Ayrıca hastanemiz şuanda adeta bir eğitim ve araştırma hastanesi hüviyetinde hizmetlerini devam ettiriyor. Besni İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tamamlanmak üzere. Yine köylerimizde Burunçayır'da taziye evi yeni bitti. Berete köyünde taziye evi ve köy konağı bu sene içerisinde hizmete açıldı. Dikilitaş'ta bir taziye konağı yapıldı. Üçgöz'deki taziye evinin bakım onarım ve yenileme çalışmaları yapılıyor.

Besni'nin gerçekten geleceği parlak. Genel hizmetler anlamında üzerimize düşeni yapıyoruz. Besni hizmetlerin en güzeline layık ve bizlerde en iyi şekilde elimizden gelen gayreti sürdürüyoruz" dedi.