Kritik yerlere özel karakollar kurulup PKK'ya 'tam saha pres' yapılacak

Terör örgütü PKK ve örgütle işbirliği içinde hareket eden DHKP-C ve MLKP'nin şehir merkezlerinde uygulamaya koyduğu terör konseptine karşı yeni bir plan hazırlandı. Bakanlar Kurulu'nda da görüşülen ve teröristle mücadeleyi, geniş kapsamlı terörle mücadele ile aynı anda yapmayı esas alan plan için düğmeye basıldı.

KALICI POLİS NOKTALARI KURULACAK

 "Konuşlanma, önleme, anında müdahale" ayaklarından oluşan yeni konsepte göre terör örgütü unsurları ilçelerden temizlendikten sonra Türkiye'nin genelinde teröre tam saha pres uygulanacak. Terör örgütünün sızma girişiminde bulunacağı ya da eleman barındırdığı bölgelerde "yüksek güvenlikli geçici polis noktası" kurulacak.

 İlk etapta, Şırnak, Hakkâri, Mardin, Ağrı, Van, Bitlis ve Muş'ta, kritik 38 noktaya "yüksek güvenlikli geçici polis noktası" kurulacak.

 Önümüzdeki bir yılda, aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Adana, Mersin'in bazı mahallelerinin de bulunduğu 29 il ve 129 ilçede, 190 noktada "kalıcı polis noktaları" kurulacak. Bu emniyet merkezlerinde vatandaşın günlük asayişle ilgili işlemler yapılmayacak. Karakolların tek görevi, şehirlerde "kurtarılmış bölgeler", "girilemeyen mahalleler" oluşturulmasını önlemek ve terör örgütü mensuplarının yerleşmesini engellemek olacak.

Yazının devamı için tıklayınız