Karısını kendi işyerinde çalıştıran kocalara ciddi teşvikler var. Söz konusu teşviklerden yararlanma süresi 24 ile 54 ay arasında değişiyor.
 ÜCRETLİ ÇALIŞMASI ŞART
Teşviğin aylık tutarı ise 364 liradan başlayarak, 2 bin 732 liraya kadar çıkabiliyor Sosyal güvenlik mevzuatına göre, kocasına ait işyerinde ücretli çalışan kadın, sigortalı sayılıyor. Kadının, kocasına ait işyerinde sigortalı sayılabilmesi için üç şart var. İlki fiilen çalışması, ikincisi ücret alması ve üçüncüsü de ödenen ücretlerin işyeri defter kayıt ve belgelerine usule uygun olarak yazılması. Gelelim karısını sigortalı olarak çalıştıran kocaya verilen teşviğe.
54 AYA KADAR UZUYOR
İşsizlik Sigortası Yasası’nın geçici 10’uncu maddesine göre; işe alındığı tarihten önceki altı ay veya daha fazla süreyle işsiz olan kadınlarla, 18-29 yaş arasındaki erkekleri işe alan işverenlere bir prim teşviği veriliyor. Bu teşviğin süresi 24 ile 48 ay arasında değişiyor. Yeni işe alınan işçinin İşkur’a kayıtlı işsiz olması halinde teşvik süresine 6 ay daha ekleniyor ve süre 54 aya çıkıyor. Verilen teşvik ise sigorta primi işveren payının tamamı kadar.
Yani asgariden ücret alan bir işçi için (1.777.50 X 20.5/100=) 364 lira, tavandan ücret alan bir işçi için ise (13.331,25 X 20.5/100=) 2 bin 732 lira. Kocasına ait işyerinde çalışan kadınlar da eğer ki işe alındıkları tarihten önceki son 6 ay içinde çalışmamışlarsa ve işyerinde çalışanlara ilave olarak işe alınmışlarsa koca, bu teşvikten yararlanıyor.
İSTEĞE BAĞLI DAHA PAHALI
Şimdilerde sosyal güvenliğin önemi daha iyi anlaşıldıkça birçok kadın kocasına ait işyerinde sigortalı olarak bildirilmeye başlandı. Hani bu kadınların hepsi ücret mukabili ve fiilen çalışıyor mudur, çalışmıyor mudur bilinmez. Ama isteğe bağlı sigortalı bir kadın için kocası aylık 568 lira prim öderken, karısını kendine ait işyerinden sigortalı gösterip, teşvikten yararlanan bir koca sadece 248 lira ödüyor.

posta