Gerçekleştirilen bayramlaşmaya halkın her kesiminden yoğun bir katılım oldu. Vatandaşlar ve kamu görevlileri ile yapılan bayramlaşma sonrası kamu kurumları ziyaret edildi.

Mimar Sinan Kültür Parkında düzenlenen bayramlaşma programına Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mimar Sinan Kültür Parkındaki bayramlaşma programında konuşan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, “Bizleri sağlık ve huzur içerisinde bir bayrama daha kavuşturduğu için Cenabı Allah’a şükrediyoruz”dedi.

Tüm İslam coğrafyasının bayramını kutlayan Milletvekili Salih Fırat ise, Ramazan Bayramının ilimize, bölgemize, ülkemize ve Ortadoğu’daki İslam coğrafyasında akan kanın ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını diledi.

 Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını geride bıraktıklarını ifade eden Milletvekili Halil İbrahim Fırat ise, “Rabbim bu mübarek ayda tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız ibadetleri kabul etsin. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde daha nice bayramlara hep birlikte kavuşuruz. Ramazan Bayramının Orta doğuda zulüm altında yaşayan Müslümanların ve tüm İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum”dedi.

 Milletvekili Adnan Boynukara ise, Ramazan Bayramının birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulundu.   

Mübarek Ramazan ayını geride bırakmanın burukluğu ile birlikte bir bayrama daha kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirten TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, “Rahmet bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayını sadece bir ay değil de bütün dünyamıza ve ömrümüze hasıl olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Yüce Allah’tan dünyamızı Ramazan ahiretimizi de bayram tadında geçirmesini diliyoruz. Bayramlar birbirimizi kucaklaşmamıza vesile olan anlardır. Bayramları fırsat bilerek birbirimize daha çok sarılarak fitne ve fesada en iyi dersi vereceğimize inanıyorum. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve Adıyamanlı hemşerilerimin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum”dedi.

Bayram tebriklerini kabul ederek halkla bayramlaşan Vali Abdullah Erin ise, Ramazan Bayramı’nın Adıyaman’a, ülkemize ve mazlum ve mağdur İslam coğrafyasına barış, huzur,  mutluluk, sevgi ve selamet getirmesi temennisinde bulunarak  “Bizleri bir bayrama daha kavuşturduğu için Cenabı Allah’a şükrediyoruz. Rabbimden tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadetlerin kabul görmesini niyaz ediyoruz. Büyük bir fitnenin Ortadoğu ve İslam coğrafyasında yaşandığı bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz.  İslam coğrafyası çok çetin ve zorlu bir süreçten geçiyor. Bizlerin egemen güçlerin oyunlarına karşı birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek birbirimize gönülden daha sıkı sarılmamız gerekiyor. Böyle dönemlerde aramızdaki ayrılık ve gayrılıkları kesinlikle bir tarafa bırakmalıyız. Adıyaman’da göreve başlayalı tam bir yıl oldu. Bu bir yıl içerisinde bir kamu görevlisi olarak meslek hayatımda yaşayabileceğim bütün olayları yaşadım. Bilindiği geçen yıl Ramazan Bayramından hemen sonra 15 Temmuz ihanet teşebbüsünü yaşadık. FETÖ terör örgütü dışardan aldığı talimatla ülkemizin istikbaline yönelik bir ihanet teşebbüsünde bulundu. 15 Temmuz ihanet teşebbüsünde Adıyaman istiklaline ve istikbaline yönelen bu ihanet girişimine karşı genci-yaşlısıyla 7’den 70’e herkes sokağa çıkarak gösterdiği kahramanlıkla bu ihanet girişimini bertaraf etti. İnşallah Bayramdan sonra yeni görev yerimiz olan Şanlıurfa’da başlayacağız. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki nerede olursak olalım Adıyamanlı kardeşlerimize her zaman kapımız ve gönlümüz açık olacaktır. Bu vesile kutsal vatan toprakları uğruna şahadet şerbetini içen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyor, mübarek Ramazan Bayramının ilimize ve ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum”dedi.

 Mimar Sinan Kültür Parkında kamu görevlileri ve halkla yapılan bayramlaşma sonrası Vali Erin, beraberinde Milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri ile birlikte İl Jandarma Komutanlığına geçerek, askeri personel ve vatani görevini yapan askerlerle bayramlaştı. Vali Erin ve beraberindeki heyet, buradaki programın ardından Polisevine geçerek, Emniyet Personeli ile bayramlaştı.

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezine geçerek, burada kalan çocuklarla bayramlaşan Vali Abdullah Erin, çocukların bayramını tebrik ederek,  yakın ilgi gösterdi.

İl Merkezinde bayramlaşam programının ardından Vali Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Çadırkırkente giderek burada kalan Suriyelilerle bayramlaştı.      

Vali Erin, Çadırkent dönüşü yol güzergahındaki yol kontrol ve güvenlik noktasında durarak Jandarma ve Emniyet personeliyle bayramlaştı.