Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Terörden zarar gören vatandaşlara ödemelere başladık” dedi. 
Adıyaman’ın ‘marka projesi’ olarak kabul edilen Beşpınar Vadi Projesi'ni yerinde inceleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, daha sonra Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü’ne geçti. Buradaki halı sahada penaltı atışı yapan Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Yılmaz, burada Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde yaşanan terör olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Terörden zarar gören vatandaşlara ödemelere başlandığını belirten Bakan Yılmaz, “Terör örgütü sivil halkın içine girip onlara zarar vereceğini bile bile, onların hayatını zehir edeceğini bile bile barikatlar kazıyor, bombalar yerleştiriyor, el yapımı patlayıcılarla yaşamı ve ekonomiyi yaşanmaz hale getiriyor. Maalesef bunları görüyoruz. Cizre’de, Silopi’de, Diyarbakır Sur’da çok şükür bu operasyonlar bitti. Ama belli ilçelerimizde devam ediyor. Hepsinde de inşallah huzuru, emniyeti sağlayacağız. Huzuru, emniyeti sağladıktan sonrada vatandaşımızın mağduriyetini gideriyoruz. Silopi’den bir örnek vermek gerekirse, hemen operasyonlar sonrasında zarar ziyan çalışmalarını başlattık. Vatandaşımız ne zarar gördüyse, esnafımız ne zarar gördüyse, bunları hızlı bir şekilde tespit ettik. Sonra da belli ölçeğe kadar olanlarda ödemeleri başlattık. Diğerlerini de konut yaparak başka hizmetlerle karşılığını vereceğiz. Esnafımızın mağduriyetlerini gideceğiz, oradaki gençlerimize yeni iş, istihdam imkanları sağlamaya çalışacağız. Kim ne derse desin burası bizim vatanımızın bir parçasıdır. Silopi bizim vatanımızın bir parçasıdır, Cizre vatanımızın bir parçasıdır. Oradaki insanlarla Adıyaman’da yaşayan arasında hiçbir fark görmüyoruz. Hepsini kucaklayacağız. Bir taraftan terörle en etkili şekilde ve kararlı şekilde mücadele edeceğiz, ediyoruz. Sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Diğer taraftan da vatandaşlarımızı terörden, teröristlerden ayırt edip, onları da en güçlü şekilde kucaklayacağız. Sur’da da yapıyoruz, Cizre’de de yapıyoruz, başka yerlerde de yapıyoruz. Eski Türkiye bu anlamda da geride kaldı. Eskiden teröristle mücadele edeyim derken vatandaşa da zaman zaman zarar veriliyordu, sıkıntılar oluyordu. Şimdi bizim öyle bir anlayışımız yok. Tam aksine vatandaşımızın emniyeti için biz uğraşıyoruz, onun için oradayız” dedi.

“GÜNEYDOĞU’DA YAŞANANLAR SINIRIMIZIN DIŞINDAKİ GELİŞMELERLE ALAKALI”
Bakan Cevdet Yılmaz, yaşanan terör olaylarının asıl nedeninin ülkemiz sınırları dışındaki gelişmeler olduğunu vurgulayarak, “Yapılmaya çalışılan fitnenin önüne geçelim. Birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirelim. Bu yaşananlar Türkiye’den ziyade sınırımızın dışındaki gelişmelerle çok yakından ilgilidir. Suriye başta olmak üzere o bölgelerde yaşananların Türkiye’ye maalesef taşınmaya çalışıldığını görüyoruz. Birileri istiyor ki Türkiye de Suriye gibi olsun, Türkiye de Irak gibi olsun. Bunun için çaba sarf ediyorlar, bunun için gençleri ölüme gönderiyorlar. Burada yaşayan Kürt insanının menfaati için değil. Türkiye’nin menfaati için veya belli bir kesimin hak arayışı için değil. Değerli kardeşlerim bunların bütün derdi Esed rejimini korumak, Ortadoğu’daki güç mücadelelerinin analizi olarak Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak. Bütün yaptıkları budur. Ama vatandaş bunu algılıyor. Aklıyla, vicdanıyla bunu görüyor. Ve bunun karşısında dimdik duruyor. Ben bu vesileyle sizin huzurunuzda Adıyaman’dan Cizreliler'e şükranlarımı sunuyorum. Silopililer'e, Şırnaklılar'a, Nusaybinliler'e, Sur'da yaşayan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu oyuna gelmediler onlar, hükümetimizin yanında durdular” ifadelerini kullandı.
İl Danışma Meclisi toplantısında AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da birer selamlama konuşması yaptı. Program sonunda İl Başkanı Dimez, Bakan Yılmaz’a el dokuması halı hediye etti.