Adıyamanla ilgili her türlü sorunların takipçisi olduklarını belirten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri IŞIK’ın desteğiyle organize sanayi bölgesine 3,5 Milyon ek ödeneğin çıkarıldığının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Adıyaman Milletvekilleri olarak Adıyaman için ellerinden geldiklerini yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirten TBMM Başkanvekili Aydın; “Gün geçmiyor ki, Adı yamanımızın adı yatırım, gelişme ve büyüme anlamında bir konuda geçmesin. Her alanda özellikle Adıyaman’a yatırım alanında gelen bu sevindirici haberler tüm hemşerilerimizi ve bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.

Bugün yine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri IŞIK’dan bizzat aldığımız güzel bir gelişmeyi hemşerilerimle paylaşmak istiyorum. Bilindiği üzere, daha önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yatırım programında yer alan Adıyaman Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nin inşaatı için 2015 yılı yatırım programı ödeneğine ilave olarak 3,5 Milyon TL daha ödenek gönderilmiş bulunmaktadır. Bu ilave ödenek ile birlikte Adıyaman Merkez OSB inşaatı hızla devam edecek ve istihdama büyük katkı sağlayacaktır.

Adıyaman sanayinin gelişmesi ve büyümesi bizim en çok önemsediğimiz konuların başında gelmektedir. Takdir edersiniz ki, sanayi gelişimiyle beraber en başta istihdam sağlanarak işsizliğin önüne geçilecektir. Bununla beraber var olan potansiyelimizin değerlendirilmesi ile ilimizin sosyal, kültürel, teknolojik, yaşam kalitesi ve zenginlik anlamında çehresi değişecek, Adıyaman’ımız bölgesinde bir cazibe merkezi olma yolunda adım adım ilerlemeye devam edecektir.

Adıyaman’a sanayi, istihdam, işsizliğin önlenmesi ve büyüme anlamında ciddi mesafe katettirecek olan Adıyaman Merkez Organize Sanayi Bölgesi, ilimize her anlamda büyük katkı sağlayacaktır. Bu önemli projenin başlangıcından bugüne gelmesi noktasında, başta Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU olmak üzere, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri IŞIK, tüm milletvekilli arkadaşlarımız, Sayın Valimiz ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Bu önemli kaynağın bir kez daha ilimize ve hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” Şeklinde konuştu.