Zanlılardan, G.G. savcılık tarafından, M.G ve H.L. mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 ay boyunca sürdürülen teknik takip sonrasında piyasaya uyuşturucu temin eden suç örgütüne yönelik Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa illerinde ve Adıyaman'ın Çelikhan, Gölbaşı ve Besni ilçesinde eş zamanlı olarak operasyon düzenlemişti.
Operasyon kapsamında, Y.Ç, A.Ç, M.S, M.G. Gaziantep, S.G. Kahramanmaraş, F.K. Malatya, H.S. Mersin, M.K. Şanlıurfa, H.K. Diyarbakır, A.P, N.A. Çelikhan, H.E, E.K, Ş.K. Gölbaşı, H.A, M.A, H.O, M.K, Ş.B, G.S, G.G, Ö.S, A.K, M.G, K.D, H.L, A.S, M.B ve S.T. Besni ilçesinde olmak üzere 29 kişi gözaltına alınmıştı.
İfadeleri alınan ve Besni Adliyesi'ne sevk edilen şahıslardan G.G. savcılık tarafından, M.G ve H.L. mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Diğer sanıklar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gözaltına alınan ve engelli olan M.K'nın suç örgütünün elebaşı olduğu, Besni Belediyesi'nde işçi olarak çalıştığı ve uyuşturucu trafiğini sağlayarak, satıcılara dağıttığı iddia ediliyor.

Tutuklu Sanıkların, Besni Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırlayacağı iddianamenin ardından Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacakları öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.