Ziyarete Gazilerin yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ile TÜGVA Besni Temsilciği üyeleri katıldı.

Ziyaretin akabinde Besni Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda “Şahadet ve Diriliş Buluşması” programı gerçekleşti.

Saat 14.00’de gerçekleşen programa Kaymakamımız Ahmet Gencer, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, TÜGVA İl Başkanı İdris Toprak, 15 Temmuz gazileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur’-anı Kerim tilaveti ile devam etti. Programda konuşma yapan Kaymakamımız Ahmet Gencer, “15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında sokaklara inen milletimiz canı pahasına vatanını savunmaya hazır olduğunu tüm Dünya’ya ilan etmiştir. Dün Çanakkale’de, 15 Temmuz’da ve bugün Afrin’de bu Ülkenin evlatlarının ortaya koyduğu mücadele karşısında görünce saygıyla eğiliyoruz. Bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle, bu toprakların geleceği için hayatlarını ortaya koyan gazilerimizi şükranla anıyorum. Allah bu milletin yar ve yardımcısı olsun.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından 15 Temmuz gazileri darbe girişimi esnasında yaşadıklarını anlattı.

Program, 15 Temmuz Gazilerine Türk Bayrağı hediye edilmesi ile son buldu.