Besni kaymakamlığını ziyaret eden Yetiş, Besni’nin sorunları ile ilgili Kaymakam Gürkan Demirkale’den bilgi aldı. 

Besni’nin diğer ilçelerimize göre nispeten daha gelişmiş olduğunu ifade eden Yetiş, buna rağmen kısmi bazı sorunların devam ettiğini bu sorunların çözümü için gerekli çabayı göstereceklerini ifade etti. Kaymakamlık ziyaretinden sonra Eğitim Bir Besni şubesini ziyaret eden Yetiş, ilçenin eğitim sorunları ile genel olarak öğretmenlerin son dönem sıkıntılarını ve beklentilerini dinledi. Öğretmenlerin her şeyin en iyisini hak ettiğine olan inancını ifade eden yetiş, “öğretmenlerimizden çocuklarımız için müfredat dışında beklediğimiz birçok fedakarlık var. Bu fedakarlıkların gerçekleşmesi için öğretmenlerimizin her anlamda rahatlaması önemlidir” diyen Yetiş, yeni meclis döneminde buna yönelik çalışmaların yapılacağına inandığını söyledi.

Milletvekili Yetiş, daha sonra 75 Yataklı Besni Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. AK Parti Adıyaman Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Murtaza Yetiş ve Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hüseyin Alakuş ile birlikte, yeni Besni Devlet Hastanesi'ni gezerek inşaat hakkında bilgi aldı.

Yeni yapılan Besni Devlet Hastanesi'nin bitme aşamasına geldiğini belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr.Murtaza Yetiş, "Besni İlçemize böyle komplike bir hastanenin yapılması bizi gururlandırdı. Besni ilçesinin sağlık noktasında büyük eksikliğini giderecek devasa büyüklükte bir hastane oldu. AK Parti iktidarı döneminde eğitimde, sağlıkta ve ulaşımda devrim niteliğinde çalışmalar yapıldı. Yapılan hizmetler vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanıyor. Mevcut hastanemiz ek binası olmasına rağmen ihtiyacımızı karşılamıyordu. Hastanemizi inşallah bu sene faaliyete geçireceğiz. Her türlü eksikleri takip eden başhekimimize teşekkür ediyorum" dedi. "Bu hizmetin kazandırılmasında bize destek veren müsteşarımıza, Belediye Başkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve Başbakanımıza, Besni halkı adına çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir eseri bırakabilmek bizim için çok büyük bir mutluluktur. "dedi.

Yetiş hastane ziyaretinin ardından İftarını açmak üzere Güzelyurt köyüne geçti. Güzelyurt köyünde köylüler ile buluşan Yetiş, Köy muhtarı Mustafa Yıldırım’dan da köy hakkında bilgiler aldı.

Köyde yaşayan vatandaşlara ulaşarak sıkıntılarını bizzat dinleyip taleplerini aldığını söyleyen Yetiş, "Her zaman söylediğim bir şey var 'Gitmediğimiz, derdini, sıkıntılarını paylaşmadığımız yer bizim değildir'. Bu anlayıştan yola çıkarak köyde yaşayan vatandaşlarımıza daha iyi hizmetler götürebilmek adına köy köy geziyoruz" dedi.

Ak Parti'nin anlayışında birlik ve beraberlik olduğunu ifade eden AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, şöyle devam etti: "Meclis Genel Kurulu tatil, ancak biz tatil yapmıyoruz, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzde yerel seçimler var. İnşallah Adıyamanlı vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek adına oylarımızı 2011 genel seçimlerine oranla daha da arttıracağız" dedi.