Yardım Kampanyası ile ilgili İHH Besni Temsilcisi Beşir İnce, İHH Besni Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Yaldız, Besni İmam Hatipliler Derneği Başkanı Bilal Doğan, Eğitim Bir-Sen Besni İlçe Başkanı Mahmut Akdoğan ve Kızılay Besni Temsilcisi Murat Göğüş gazetemizi ziyaret ederek kampanya ile ilgili bilgi verdiler. 
Besni İslami STK Platformu adına açıklama yapan İHH Besni Temsilcisi Beşir İnce; "Yemenli kardeşlerimiz yaklaşık dört yıldır dünyanın gözü önünde sistematik katliamlara, kıyımlara maruz kalmaktadır. Her gün içimizi parçalayan onlarca, yüzlerce görüntüyle karşılaşmaktayız. Bizim üç beş saniyeden fazla bakamadığımız fotoğraf kareleri, kemikleri sayılan, açlıktan ölümle pençeleşen bebeler  'Cennette yemek yiyebileceğiz' diye ölüme kucak açıyor.
Zalim- Kukla Suud ve İran Rejimleri, hiçbir hukuk gözetilmeden işlenen bu cürümlerin - katliamların failleridir. BM, AB ve ABD ise yaşananlar karşısında kamuoyu önünde üç maymunu oynayan arka planda ise çıkarları için Müslüman kıyımından içten içe hoşnutluk duyan Haçlı artıkları olarak katliamın ortaklarıdır. Bu şer güçleri, Osmanlı'nın son vilayeti yemeni  insansızlaştırarak zafer elde edebileceklerini düşündüklerinden olsa gerek bu soykırımı gerçekleştiriyorlar. Batının ve işbirlikçilerinin insafsız ama bilinçli sessizliğini anlayabiliyoruz. Onlar kimliklerinin ve düşmanlıklarının gereğini yapıyorlar. Ne yazık ki İslam âlemi de bu sessizliğin bir parçası olmuş durumda. Bir vücudun azaları gibi olması emredilen müminlerin, kardeşleri ateş altındayken açlık-susuzlukla pençeleşirken, sessiz kalmasını ise idrak etmekte zorlanıyoruz. 
Yemen’de ülke nüfusunun yüzde 75'ini oluşturan 22 milyon kişi insani yardıma ve korumaya muhtaç durumda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.
Birleşmiş Milletlerin (BM) 5 yaşından küçük ve tedavi edilmeyen aşırı akut yetersiz beslenme mağduru çocukların ölüm oranlarına dayanarak hazırladığı raporda, Yemen'de Nisan 2015 ile Ekim 2018 arasında 84 bin 700 çocuğun akut yetersiz beslenmeden hayatını kaybetmiş olabileceği hesap edildi. Raporda, ablukanın daha fazla insanı, kıtlık riskiyle karşı karşıya bıraktığı kaydedildi. Yemen’de  her bir çocuk bombalar ve kurşunlarla öldürülürken onlarcasının açlıktan hayatını kaybetmekte, bunun bütünüyle önlenebilir bir durum olduğu bilinmektedir.
UNICEF'in Yemen ofisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Yemenli 8 milyondan fazla çocuğun temiz su ve temel hijyen hizmetlerinden mahrum olduğu belirtildi. 
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 20 Kasım salı günü savaş nedeniyle Yemen'deki çocukların yüzde 80'inin insani yardıma muhtaç olduğunu duyurmuştu. UNICEF daha önce Yemen'de, korunulması mümkün olan hastalıklar nedeniyle her 10 dakikada 1 çocuğun hayatını kaybettiğini bildirmişti.
Dünyanın zaten en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz de korkunç boyutlara ulaşmış durumda. Ülke açlık, kolera, çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda bedelini sivillerin ödediği büyük bir insanlık dramına sahne oluyor.   Yemen’de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için temel gıdaların acil ulaştırılması şart.
Besni Halkı olarak, bu duruma kayıtsız kalmamak adına ‘Yemen İçin Ses Ver Besni' çağrısında bulunuyoruz. Geçmişteki tüm hayır işlerinde olduğu gibi duyarlı Besni halkımızın Yemen'de yaşananlar karşısında sessiz kalmayacağını biliyor ve ilçe genelinde kampanyamıza katkı sunacağını inanıyoruz.
Allah’u Teala Bakara Suresi, 261 Ayette, 'Mallarını Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir. Allah, dilediğine kat kat arttırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir' diyerek infak ve yardımlaşmayı bize öğütler.
Peygamber efendimiz, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diyerek bize paylaşma ve yardımlaşmayı tavsiye eder.
Bu çerçevede Besni İslami STK Platformu olarak bugün, kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmek, gönül köprülerimizi yeniden ve daha sağlam bir şekilde inşa etmek, sessiz çığlıkların sesi olmak adına başlatmış olduğumuz bu yardım kampanyamızı, kamuoyuna duyurmak için bu açıklamayı yapmaktayız. Yemen'de çok zor şartlarda yaşamlarını sürdüren kardeşlerimize ihtiyacı olan yardımları İHH Besni Temsilciliği hesabına para yatırarak ulaştırmayı hedefliyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Besni kamuoyunu, ‘Yemen İçin Ses Ver Besni' konulu yardım kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. Başlatmış olduğumuz bu yardım kampanyası, öncelikli ihtiyaçları giderebilmek adına, sadece nakdi yardım ile sınırlı olup, kampanyamız 17 Ocak 2019 tarihine kadar devam edecektir. Nakdi yardımlarımızı bu kampanya için açılan ilgili hesaba yatırabileceğimiz gibi platform olarak dağıtılan zarflara bırakarak, platform ilgilisi görevlilere ulaştırabilirsiniz.
Çocuklar açlıktan ölmesin diyor, yardım kampanyamızın hayırlara vesile olması diliyoruz" dedi. 
Yardım Kampanyası Hesap No: İNSANİ YARDIM DERNEĞİ IBAN: TR130020500000086050100001
İlgili Telefon Numaraları:
Beşir İnce: 05055567279
Ramazan Yaldız: 05355653829
Bilal Doğan: 05053897190
Mahmut Akdoğan: 05052689842
Haydar Özalp: 05077734897
Bilal Yıldırım: 05534101574
M. Murat Göğüş: 05052948134
Nazif Canlı: 05335668554