2015-2016 TEOG YEP verilerine göre Besni'nin LYS sınavında yakaladığı üst düzey çıkışı, Ortaöğretim kurumlarına yerleşme başarısıyla da devam ettirdiğini söyleyen Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; "Hiçbir başarının tesadüf olmadığı konusu herkes tarafından açıkça bilinmektedir. Var olan başarının emek karşılığı olduğu aşikardır. İlçemizde 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde 8. Sınıf öğrencilerimizden herhangi liseye yerleşen öğrenci sayımız 1390'dır.

2015-2016 eğitim öğretim yılının başından bu yana TEOG sınavı ile ilgi toplantılar yaptık. Ram Müdürlüğümüz aracıyla motivasyon ekipleri ve Şube Müdürlerimiz başkanlığında okul müdürleri ile başarıyı artırma ekiplerini  kurduk. Deneme sınavları yaptık. Branş öğretmenlerimiz ile her branş bazında tek tek toplantı yaptık ve sayamadığımız nice etkinlikler ve faaliyetler. Peki neden? İşte bugünkü bu gurur tablomuzu görmek ve ilçemizin bu pırıl pırıl gençlerinin vatana hizmet etme, geleceklerine yön verme yolunda ilerleyişlerinin mutluluğunu yaşamaktı. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, idarecilerimizin ve velilerimizin bu yoğun tempolu yürüyüşte akıttığı her damla ter bizlere ve bizden sonra gelecek nesillere bir umut ışığı oldu.

Bizler bu umut ışığı eşliğinde daha çok çalışacağız ve Aziz Milletimize, devletine, milletine ve vatanına bağlı gençler yetiştirme çabası ile gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize, idarecilerimize, velilerimize ve maddi manevi desteklerini esirgemeyen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BESNİ TEOG YEP PUANLARINA YERLEŞME DURUMLARI

Fen Lisesi 109

Fen Lisesi Düzeyinde Okullar ve Ülke Geneli Proje A.İ.H.L.Okulları 28

Anadolu Lisesi 298

Anadolu Mesleki ve Teknik -Sağlık Liseleri 90

Sosyal Bilimler Liseleri 3

Anadolu İmam Hatip Liseleri 274

Güzel Sanatlar Lisesi 5

Spor Lisesi 5

Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 350

Çok Programlı Anadolu Lisesi 153

Özel Liseler 1

Tarım Lisesi 1

Açık Öğretim Liseleri 73

TOPLAM 1390