Kahta İlçe Devlet Hastanesi ve Kahta İlçe Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yapılan yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.
Kahta Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen yangın ve tahliye tatbikatında hazır bulunan personellere açıklamada bulunan Kahta Devlet Hastanesi Sivil Savunma Uzmanı Hasan Yavaş, “Hastanede elektrik tesisatı düzenli aralıklarla kontrol edilmekte olup yangına sebep olabilecek tüm sorun ve sıkıntıların önü kesilmektedir” ifadelerini kullandı.
Tatbikata senaryo gereği yangın alarmı verildikten sonra olay yerine ilk olarak 112 Acil Sağlık ekipleri ve itfaiye ekipleri geldi. Tatbikatta personel, hasta ve hasta yakınlarının tahliye işlemi gerçekleştirildi.
Personelin binadan tahliye edilmesi, yatan hastaların nasıl kurtarılması gerektiği ve tahliye edilmesi, üst katlarda mahsur kalan hastaların kurtarılması, aynı zamanda yaşanabilecek yangın faciasına karşı yangın söndürme teknikleri, sivil savunma ve itfaiye ekipleri tarafından teorik olarak personele gösterildi.
Tatbikat hakkında açıklamalarda bulunan Başhekim Op. Dr. Abdulkadir Dost, tatbikatın amacının hastanede çalışan personelin yangın anında ne yapması gerektiği ve soğukkanlılıkla olaya müdahale etmesi yada olay yerinden çıkmak için neler yapması gerektiği hakkında bilinçlendirmek olduğunu söyledi.
Başhekim Dost, “Hastanemizde olası bir yangın karşısında hastane yönetimi olarak tedbirlerimizi aldık. Yangın kontrol sistemimiz ve yangın tüplerimiz belli aralıklarla sürekli kontrol ediliyor. Her an hazır durumdayız. Tatbikatımız başarıyla ve gayet verimli bir şekilde gerçekleşmiştir” diye konuştu.