Genç MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mustafa Ölçer, Şırnak İl Halk Kütüphanesi’nin PKK’lılar tarafından yakıp yıkılmasından sonra ellerini taşın altına koyup, yanan kütüphanenin yeniden oluşması için yeni bir kampanya başlattıklarını söyledi.

PKK’nın özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde eğitim alanlarını hedef alarak genç nesillerin okumaması için çaba sarf ettiğini ve bu nedenle eğitim alanlarını yakıp yıktığını ifade eden Genç MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mustafa Ölçer, yapılan eylemlerin hiçbir şekilde yerine ulaşmaması, öğrencilerin mağdur olmaması için Genç MÜSİAD Adıyaman Şubesi olarak kitap toplama kampanyasının startını verdiklerini ifade etti.

Terör örgütü PKK’nın Şırnak İl Halk Kütüphanesi’ne bomba atması sebebi ile yanan kütüphane için sosyal olaylara ve gelişmelere duyarlı kalmak üzere kitap toplama kampanyası başlattıklarını vurgulayan Genç MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mustafa Ölçer, “Genç MÜSİAD Adıyaman Şubesi olarak genç kardeşlerimizin okuyarak eğitimlerini tamamlamaları için kurumsal kimliğimizle hareket ederek,  Şırnak ilinde yaşayan öğrenciler için kitap toplama kampanyası başlatmaya karar verdik. Bizler çok iyi biliyoruz ki, 30 yıla aşkın bir süredir gücünü dış mihraklardan alan terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki çocukların okumasını istemeyerek, oların mağdur olmalarına neden olmaktadır. Bugün ülkemizde Mardin doğumlu olan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın, 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü alıyor olması bölge halkının çocukları için önem arz eden bir olaydır. İçinde bulunduğumuz bölgede yaşadıktan sonra önemli bir başarıya imza atan Prof. Dr.Aziz Sancar, gibi birçok önemli ismin yetişmesinin sağlayacak ter argüman eğitimdir.  Bu nedenledir ki, çocukların eğitimlerini ellerinden almaya çalışan ve eğitim yuvalarına saldırılar uygulayan PKK’nın bombalarla saldırdığı Şırnak İl Halk Kütüphanesi’ndeki kitapları yeniden temin etmek üzere yeni bir kitap toplama kampanyasını başlatma kararı aldık. Bu kampanyamıza tüm halkımız dersek verebilir. Kitap toplama kampanyamıza destek vermek isteyen halkımız 0416 213 00 02 nolu hattan bizlere ulaşabilirler. Ayrıca bu kampanyamıza Adıyaman Valiliğimiz, Adıyaman Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yetkilileri ve ilimizde yer alan STK’lar destek veriyorlar. 14 Ocak 2016 Perşembe gününden itibaren Demokrasi Parkı önündeki standımıza tüm halkımız destek verebilirler” şeklinde konuştu.