Başkan Kara, kısa süre içerisinde Alman Deutsche Welle Televizyonu ve ARD Televizyonu, İspanya Ncuatro Televizyonu, İrlanda Cumhuriyet Radyosu News Talk, El Jazeere Televizyonu, İngilizlerin ünlü The Guardian ve The Times Gazeteleri ve Hollanda’nın Trouv Gazetesi ile röportajlar yaptıklarını ifade etti.

Kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi misafir ettiği için Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Kilis, yerli ve yabancı medyanın ilgi odağı oldu. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de Nisan ayında Kilis’i ziyaret edecek olması nedeniyle başta Almanya olmak üzere birçok ülkenin basın mensupları, Kilis hakkında ayrıntılı haberler yaptı. Alman Deutsche Welle Televizyonu, Alman ARD Televizyonu, İspanya Ncuatro Televizyonu, İrlanda Cumhuriyet Radyosu News Talk ve El Jazeere Kanalı bunlardan bazıları…

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis’in Nobel adaylığından sonra dış basının ilgisini çekmeye başladıklarını söyledi. Kısa süre içerisinde birçok yabancı basın mensubu ile haber ve röportajlar yaptıklarını belirten Başkan Kara, “En son İngilizlerin ünlü The Guardian Gazetesi Muhabiri Constanze Letsch, The Times Gazetesi Muhabiri Hannah Smith ve Hollanda’nın Trouv Gazetesi Muhabiri Tan Tunali’yi Kilis’te misafir ettik. Onlara Kilis’te yaşayan Suriyeli misafirlerimizin durumunu aktardık. Göstermiş olduğumuz müthiş misafirperverliği bizzat yerinde izlediler. Şehrimizin güzelliklerini paylaştık, merak ettikleri sorulara cevap verdik” dedi.

Özellikle Alman Basınının ilgisinin daha yoğun olduğuna vurgu yapan Kara, “Almanya ziyaretimizde de bunu gördük. Orada basın bize yoğun ilgi gösterdi. Röportajlar yapılıp yayınlandı. Kilis’e de iki ayrı Alman televizyon kanalı gelerek röportajlar yaptı, Suriyeli misafirlerimizin durumunu inceledi. Gelen Yabancı gazeteciler de Kilis’in kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi misafir etmesini çok ilginç bulduklarını, bunun başka bir yerde örneği olmadığını vurguladılar” diye konuştu.

Kara, önümüzdeki günlerde Hırvat, Avusturya ve Kanada’lı gazetecilerin de Kilis’e geleceklerini söyledi.