Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan şehitlik ziyaretinde İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi tarafından yapılan duanın ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı ve protokol üyeleri şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Şehitlik ziyaretinin ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı eşi Yasemin Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi,Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi ve protokol eşleri ile birlikte şehit ailelerini ziyaret etti.

Vali Kalkancı ve beraberindekiler ilk olarak 2016 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç’ın ailesini ziyaret ederek bayramını kutladı.

Gerçekleşen ziyarette, Vali Nurullah Naci Kalkancı, Şehit Uzman Çavuş Mehmet Kılınç’ın iki yaşındaki oğlunu kucağına alarak, yakın ilgi gösterip, oyuncak ve çeşitli hediyeler verdi.

Buradaki ziyaretin ardından heyet daha sonra Şehit Polis Memuru Kazım Çakmakçı’nın ailesini ziyaret ederek bayramını tebrik etti.

Vali kalkancı Başkanlığındaki heyet, son olarak Şehit Piyade Yüzbaşı Rıza Fırat’ın ailesini ziyaret ederek, bayramını kutladı.

Gerçekleşen ziyaretlerde şehit aileleriyle sohbet ederek yakın ilgi gösteren Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Şehitlerimizin geride kalan anne-baba eş ve çocukları ile kardeşleri milletimizin ve devletimizin en kutsal emanetleridir. Aziz vatan toprakları şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde bizlere vatan olmuştur. Şehitlerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Ramazan Bayramı dolayısıyla vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin kabristanı ile şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Bu vesile ile şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnet duygularıyla anıyor, şehit ailelerimizin ve Adıyamanlı hemşerilerimizin Mübarek Ramazan Bayramını en kalbi duygularla kutluyorum” dedi.