Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne beraberinde Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ile birlikte gelen Vali Abdullah Erin, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.
Şehit yakınlarıyla yakından ilgilenen ve taziyelerini ileten Vali Abdullah Erin, hastane morgundan çıkışta gazetecilere yaşanan terör olayını anlattı.
Adıyaman merkez Çamlıca köyüne bağlı Bahçe Mezrası'nda şehit edilen korucu başı Yusuf Sönmez'in (47) şehit edilmesiyle ilgili Vali Abdullah Erin açıklamasında, “Korucu başını terör örgütünün saldırısında şehit verdik. Olayın hemen akabinde jandarma operasyonlara başladı. Korucularla birlikte şuanda arazideler. Bu hainlerin peşini bırakmayacağız. Şehidimizin mekanı cennet olsun. Şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız” dedi.
Olayın nasıl gerçekleştiği ile ilgili ise Vali Erin, “Edinilen ilk bilgilere göre 21.55’te teröristler köye geliyorlar. Önce korucu başının oğluyla karşılaşıyorlar. Ardından şehidimiz geliyor ve oğlunu eve gönderiyor. Gönderdikten sonra silah seslerini duyuyor. Şehidin oğlu döndüğünde babasının şehit edildiğini görüyor. Bizim orada korucularımız var, korucularımızda buna karşılık veriyor, teröristler kaçıyor. Ardından jandarmamızın bilgisi oluyor. Şuanda o alana sevk ettiğimiz timlerimiz ile ve polis özel hareket bunların takibini yapıyor. Şehidimizin kanını yerde bırakmayacaklar. Buluncaya kadar takibini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Adıyaman Cihan Haber