Kömür Beldesi’nde bulunan kaynak suyun kesinlikle herhangi bir bitkiye ve toprağa zarar vermediğini söyleyen Vali Mahmut Demirtaş, gazetemize aracılığıyla belde halkına seslendi.
Vali Demirtaş, bahse konu olan Kömür Beldesi ile ilgili olarak çevre illerden uzmanların ilimize geleceğini ifade ederek, buna rağmen Kömür Beldesi’nde bulunan kaynak suyun bir kez daha tahlil edileceğini belirtti. Vali Mahmut Demirtaş, son zamanlarda Kömür Belde halkının kullandığı suyun zararlı olduğu yönündeki iddiaları şu sözlerle aydınlığa kavuşturdu; “Kömür Beldesi sınırları içerisinde bulunan kaynak suyu bitkilere ve toprağa zarar vermemektedir. İşin aslına bakılırsa Kömür Beldesi’nde su sıkıntısı yoktur.
Daha öncede söylediğim gibi belde de bulunan kaynak suyu laboratuarlar incelemesinden geçmişten sonra “bu su içilmez raporu” verilmişti. Ancak bu suyun bitkilere, ağaçlara ve toprağa hiçbir zararı yoktur. Vatandaşlarımız bu suyla arazilerini, bahçelerini sulayabilirler. Yapılan incelemeye göre bu su sadece sulamada kullanılabilinir. Beldenin içme suyu sorununu da daha önce gidermiştik. Belde halkı evlerinde bulunan musluk suyunu içmek için kullandıkları takdirde hiçbir sıkıntı yaşamayacaklardır. Valilileri olarak belde halkından tek isteğim içme suyunu içmek için kaynak suyunu ise sulamada kullansınlar. Kömür Beldesi’ne birçok yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Sağlık ocağı, okul, yol gibi temel ihtiyaç olan yatırımları tamamladık. Ayrıca bir diğer yolun ihalesini de yaptığımız gibi en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız. Bu yatırımlarımızın dışında diğer yatırımlarımızda devam edecektir” dedi. 

Adıyamandabugun