Türk, Suriye ve Irak Türkmenlerinin aralarında bulunduğu toplam 50 yetim çocuğa kıyafetler ile ayakkabılar dağıtıldı. Yetim çocukların ve ailelerinin mutlulukları yüzlerine yansırken, yardımların hız kesmeden bayrama kadar devam edeceği öğrenildi. 
Gerçekleştirilen yardımlarla ilgili konuşan İyilik-Der gönüllüsü Mustafa Kirişçi, “İnşallah bugün ve yarın 50 çocuğa giyim yardımı yapacağız. Şimdi İyilik-Der dünya iyilik ister, insan iyilik ister, o iyilik ister düsturuyla kurulan bir kuruluş. Bu anlamda adım atılmış her yere iyilik götürmeyi amaçlayan bir kuruluş. Bildiğiniz gibi bu iyilikten en fazla mahrum alan grupların başında, insanların başında yetimlerimiz geliyor. Bizler İyilik-Der olarak özellikle yetimlerimizi Ramazan Bayramı gelmeden güldürmek onları sevindirmek amacıyla onları inşallah giydireceğiz kısmet olursa” dedi.
Yapılan yardımlardan dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getiren Mahmut Muhammed, “Ramazan ayında Allah razı olsun. İyilik-Der bize yardımcı oldular. Türkiye halkının bayramı şimdiden mübarek olsun. Allah razı olsun bu Ramazan ayında yardımcı oldunuz çocuklarımızı sevindirdiniz” ifadelerini kullandı.

Adıyaman Cihan Haber