Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürlüğü, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünde “TÜİK Tanıtımı ve Eğitim İstatistikleri” konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

TÜİK Gaziantep Bölge ile Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü “TÜİK Tanıtımı ve Eğitim İstatistikleri” konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜİK’ten idareci ve uzmanlar katıldı. Gaziantep Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantı, TÜİK ile ilgili video gösterimiyle başladı. Toplantı boyunca yapılan sunumlarda TÜİK’in görev ve yetki alanları, misyon ve vizyonu, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler, TÜİK’in eğitim istatistiklerine yönelik yaptığı çalışmalar, bu çalışmaların yöntem ve kapsamı katılımcılarla paylaşıldı. TÜİK’in resmi internet sayfasının tanıtımının da yapıldığı toplantıda istatistiki bilgilere, tablolara ve yayınlara erişim için izlenmesi gereken yollara değinildi. Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün her türlü planlama, projelendirme ve uygulama çalışmalarında baz alacağı istatistiki bilgilere nasıl ulaşılacağı konularında bilgilendirme yapıldı.

 Toplantı sonunda iki kurum arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının önemine değinilerek bu ve benzeri faaliyetlere devam edilebileceği ifade edildi.