Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya  Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat ve Adnan Boynukara ile birlikte Besni Sivil Toplum Kuruluşları ve daire amirleri katıldı.

Toplantıda Besni'nin sorunları ve çözüm önerileri tartışılırken, Besni Belediye Meclis Üyesi Nuri Tuğsuz söz alarak, Besni Belediyesinde son dönem yapılan uygulamaları ve sık sık gündeme gelen Yenikent bölgesinde bulunan eski tekel depoları ile ilgili açıklamada bulundu. Besni Belediyesi tarafından hazine ve toplum aleyhine tadilat adı altında Belediye Meclisine gelen projenin komisyon tarafından reddedildiğini söyleyen Tuğsuz, buna rağmen projenin tekrar tekrar Belediye Meclisine getirilmesindeki amacın ne olduğunu Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'e sordu.

Tuğsuz; "Yenikent'te bulunan eski tekel depoları 26 dönümlük bir alana sahip. Buranın yaklaşık 19 dönümü hazineye, 1 dönümü Belediyeye ve 6 dönümü ise Küçükbeyler'e ait. His Grup'un inşaat yaptığı yerin haricinde bulunan Küçükbeyler'in 6 dönümlük hissesini istimlak etmek suretiyle satın alınmasını Adıyaman Valimiz Sayın Abdullah Erin'den rica ediyoruz. Burada 10 trilyonluk bir rant var. Ayrıca orada Besni Belediyesi, Hazine ve toplum aleyhine tadilat projesi getirmişti ve bu komisyonda reddedildi. Ben buradan komisyon üyelerine teşekkür ediyorum. Besni İlçe Kaymakamımız Sayın Çağlayan Kaya da zaten konuya vakıftır. Kendisi de konunun hazine ve toplum lehine çözülmesini önerdi.

Küçükbeyler'in 6 dönümlük hissesi ile ilgili yaklaşık 18 senedir mahkeme devam ediyor. Zaten Küçükbeyler'de hisselerinin alınmasını talepler ediyorlar" dedi.

Tuğsuz ayrıca bu durumun kişilere değil, kurumlara rant sağlaması yönünde Adıyaman Valisi Abdullah Erin'den girişimlerde bulunulmasını rica etti.