Buna göre, 2015 yılının ilk yarısında TSKB’nin aktif büyüklüğü 18,7 milyar TL’ye, toplam kredi büyüklüğü ise 12,8 milyar TL’ye ulaştı. TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “2015 yılı için belirlediğimiz hedeflere paralel şekilde; istikrarlı büyümemizi sürdürürken kaynaklarımızı da çeşitlendirmeye ve zenginleştirmeye devam ediyoruz” dedi

 Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 2015 yılının ilk altı aylık dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı.

TSKB, yılbaşından bugüne toplam kredi büyüklüğünü yüzde 16,3 artırarak, 12,8 milyar TL’ye, aktif büyüklüğünü ise yüzde 19 artırarak 18,7 milyar TL seviyesine ulaştırdı.

TSKB’nin solo bazda vergi öncesi kârı geçen yılın aynı dönemine göre artış göstererek 254,5 milyon TL olarak gerçekleşirken, net dönem kârı ise yıllık bazda yüzde 5,5’lik artışla 209,6 milyon TL oldu.

2015 yılı ilk altı aylık döneminde özkaynaklarını 2,3 milyar TL seviyesinde koruyan TSKB, yılbaşından bu yana uluslararası kurum ve piyasalardan yaklaşık 900 milyon ABD Doları tutarında yeni kaynak temin etti.

TSKB’nin 2015 yılının ilk altı ayında başarılı bir performans sergilediğini belirten TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “2015 yılı için belirlediğimiz hedeflere paralel şekilde; istikrarlı büyümemizi sürdürürken kaynaklarımızı da çeşitlendirmeye ve zenginleştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda yılın ilk yarısı uluslararası piyasalardan yeni kaynaklar sağlamayı sürdürdüğümüz aynı zamanda da kredilerimizi artırdığımız bir dönem oldu. Bu dönem içerisinde, Orta Vadeli Tahvil İhraç Programımız kapsamında uluslararası piyasalardan 350 milyon ABD Doları tutarında ikinci eurobond ihracını gerçekleştirmenin yanında Avrupa Yatırım Bankası’ndan 100 milyon euro tutarında KOBİ kredisi ve Japon Uluslararası İşbirliği Bankası’ndan (JBIC)150 milyon ABD Doları tutarında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredisi sağladık. Son olarak Temmuz ayında temin ettiğimiz 256 milyon ABD Doları tutarındaki sendikasyon kredisini 17 bankanın katılımıyla yüzde 200’ün üzerinde bir oranla yeniledik” dedi.

TSKB’nin kredilendirme faaliyetleri kapsamında; enerji ve kaynak verimliliği alanlarındaki yatırımlara destek olmaya devam edeceğinin de altını çizen Özcan Türkakın, “Rüzgâr, jeotermal, biyokütle enerji santrallerinin yanı sıra lisansların verilmeye başlanmasıyla güneş enerjisi santral projeleriyle de yakından ilgilenmeye başladık” diye konuştu.