17 Ekim'de Besni Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından teslim edilmeye başlayan konutlarda şu ana kadar 350 hak sahibi evlerini almanın mutluluğunu yaşadı.

Uzun süreden beri konuyu yakından takip eden AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın girişimleri sonucu gelirli aileler kış ayı tam başlamadan evlerini almanın sevinci ile kombilerini taktırmaya başladı.  

Evlerini almanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, konutların Besni'ye kazandırılması noktasında emeği geçen, başta AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın olmak üzere 24 ve 25. dönem AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan'a, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer'e ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler. 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 472 konut için 63'ü engelli olmak üzere 690 aile arasında kura çekilişi yapılmıştı. 102.354 metrekare üzerine 2+1 planında inşa edilen ve yaklaşık 40 milyon TL'ye mal olan konutlar peşinatsız 100 - 130 TL arası taksitlerle ve 270 ay vadeli satışa sunulmuştu. Mahalle konseptli projede, yerleşim alanı, 24 derslikli ilköğretim okulu, sosyal tesis, dükkanlar, cami ve parklar bulunuyor.