Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “TİM-TEB Girişim Evi’nin başlıca amacı girişimcilik ve inovasyon konusunda farkındalık yaratmak ve gençleri cesaretlendirmek. Bu amaç doğrultusunda girişimcilerimize verdiğimiz eğitimler sayesinde elde edilen başarıların uluslararası düzeyde de tescillendiğini görmek bizi mutlu ediyor. Girişimcimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Girişimciliği Türkiye’nin önemli gündem maddesi haline getirmek istediklerini belirten Büyükekşi, “Çünkü girişimcilerimizin başarıları arttıkça, bizlerin refah seviyesi daha da artıyor” dedi.

Kolay İK Kurucu Ortağı Çağlar Yalı, “2014’te kurulduğumuzda TİM-TEB Girisim Evi'ne katıldık. Girişim Evi, Kolay İK’ya kurucuların edinmesi gereken temel girişimcilik bilgilerinin eğitiminde çok yardımcı oldu. TİM-TEB Girişim Evi, bizler gibi genç girişimcilerin başarılı olmaları için ihtiyacımız olan tüm fırsatları bize en güzel şekilde sağladı” şeklinde konuştu.

Yayınlanmaya başladığı 2011’den bu yana Avrupa’da başarılı girişimleri takipte bir ölçüt haline gelen Wired UK Avrupa’nın En Gözde Girişimi 100 2017 (2017 Europe’s 100 Hottest Startup) listesine TİM-TEB Girişim Evi Girişimcileri arasında yer alan Kolay İK girdi. Türkiye’nin bulut tabanlı ilk personel yönetim yazılımını geliştiren Kolay IK, 2014’te Çağlar Yalı, Gizem Sevinç ve Efecan Erdur tarafından kuruldu.

Kolay İK’nın listeye girmesini değerlendiren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “TİM-TEB Girişim Evi’nin başlıca amacı girişimcilik ve inovasyon konusunda farkındalık yaratmak ve gençleri cesaretlendirmek. Bu amaç doğrultusunda girişimcilerimize verdiğimiz eğitimler sayesinde elde edilen başarıların uluslararası düzeyde de tescillendiğini görmek bizi mutlu ediyor. Girişimcimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Girişimciliği Türkiye’nin önemli gündem maddesi haline getirmek istediklerini belirten Büyükekşi, “Çünkü girişimcilerimizin başarıları arttıkça, bizlerin refah seviyesi daha da artıyor” dedi.

Girişimciler 115 milyon yatırım aldı

TİM-TEB Girişim Evi’nin 2013 yılında hayata geçtiğinden bu yana düzenlediği programlarla bugüne kadar 400’ü aşan girişimciye danışmanlık ve 15 bin kişiye eğitim hizmetleri sunduğunu söyleyen Büyükekşi, “Programlara katılan firmaların kamu ve özel kuruluşlardan aldıkları yatırımların toplamı 115 milyon liraya ulaştı” dedi. 11 farklı programla yeni kurulan start up işletmelerden yurtdışında büyümek isteyen teknoloji firmalarına kadar tüm girişimci firmaları desteklediklerine dikkat çeken Büyükekşi, “Girişimciler, ücretsiz olarak ofis desteği, yönetim danışmanlığı programları, müşteri-yatırımcı buluşmaları, network ve tanıtım desteği gibi olanaklardan faydalanıyor. Programlara katılan firmaların ciroları yıllık 205 Milyon TL’yi aştı” şeklinde konuştu.

İhtiyacımız olan tüm fırsatları bize en güzel şekilde sağladı

Kolay İK Kurucu Ortağı Çağlar Yalı, “2014’te kurulduğumuzda TİM-TEB Girisim Evi'ne katıldık. Girişim Evi, Kolay IK’ya kurucuların edinmesi gereken temel girişimcilik bilgilerinin eğitiminde çok yardımcı oldu. TİM-TEB Girişim Evi, bizler gibi genç girişimcilerin başarılı olmaları için ihtiyacımız olan tüm fırsatları bize en güzel şekilde sağladı” dedi.

Kolay İK’nın iş süreçleri hakkında da bilgi veren Yalı, şunları söyledi: “İnsan kaynakları (İK) alanında çalışanların iş yükünü en aza indirerek, katma değerli işlere odaklanmasına olanak sağlıyoruz. Personel yönetimine dair tüm süreçleri dijitalleştirerek tek çatı altından yürütülmesini sağlıyor, verimliliği artırıyor, hataları azaltıyoruz. Şu an Kolay İK’da sisteme kayıtlı 9.500’den fazla şirket ve 100 binin üzerinde çalışan bulunuyor. Sisteme kayıtlı çalışan sayısı her ay %30 artarken, yine her ay 1.500 yeni şirket sisteme kayıt oluyor. Kolay İK’nın hızlı ve istikrarlı büyümesi, kısa zamanda kullanıcı sayısını arttırmasına ve yüzde 90’ların üzerinde müşteri memnuniyetine ulaşmasın sağladı.”