Ziyarete, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca’nın yanı sıra, Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ve yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen cemiyet başkanları katıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonuna bağlı başkanlar konseyi üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ATSO Başkanı Mustafa Uslu, misafirlerine Adıyaman’ın sanayi, ticaret ve sektörel yapısı hakkında bilgiler vererek; “Adıyaman birçok alanda, kendi bölgesinde önemli bir konumdadır. İlimiz 670 bin nüfuslu bir kenttir. Doğu ile batı arasında bir köprü görevini görmektedir. Ülkemizin en şirin ve huzurlu kentleri arasında yer almaktadır. Adıyaman’da bizim lokomotif sektörümüz dediğimiz sektörler yer almaktadır. Türkiye’nin içinde barındığı önemli sektörler ilimizde bulunmaktadır. Bunlardan biri mermer sektörüdür. Türkiye’de çıkan mermerler rezervinin yüzde 13’ü Adıyaman’da yer almaktadır. İlimizde çıkan mermer rezervleri ülke ekonomisine de katkı sağlamaktadır. İlimizde günde 90 ila 100 tır mermer çıkarak, Mersin limanına kütük olarak gitmektedir. Bizlerin bu mermerleri dünya piyasayla buluşturmamız gerekiyor. Bu ülkenin en önemli sıkıntılarından biri de döviz getirileridir. Bu şekilde bu durumun önüne geçmiş oluruz. Ayrıca dünyanın 8. harikası olarak bilinen Nemrut Dağı Adıyaman’da yer almaktadır. Geçmiş yıllarda yaşanan terör olayları turizm sektörünü olumsuz yönde etkilese bile bu yıl turizm sektöründe önemli gelişmeler yaşanmaktadır. İnanç turizmi açısından da ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşanmakta. Sahabe Safvan Bin Muattal’ın Adıyaman’ın Samsat ilçesinde yer alıyor olması inanç turizmi açısından da önem arz etmektedir” dedi.

TGF Başkanı Yılmaz Karaca ise ziyarette yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi; “Başkanlar konseyi toplantısını Adıyaman’da yapıyoruz. Bizim amaçlarımızın içerisinde ne kadar kendi sorunlarımızı tartışacaksak ta aynı zamanda gittiğimiz illerin sorunlarını masaya yatırıyoruz. Ayrıca o illerin tanıtımı gazetelerimizde ve televizyon kanallarında yer alacak. Bu bakış açımız TGF’nin bir felsefesidir. Bu toplantılarımızı her 2 buçuk ay ile 3 ay arasında bir ilde yapıyoruz. Bundan önce bu toplantımızı Osmaniye ilimizde yapmıştık. Öncelikle ATSO Başkanı Mustafa Uslu’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. İbrahim Aslan ve yönetimini tebrik ediyorum. İbrahim Aslan, çok kısa süre içerisinde çok kapsamlı bir organizasyon yaptı. TGF Türkiye’de 70 meslek örgütünden, Azerbaycan’da 4, Kıbrıs’ta 3 olmak üzere 77 meslek örgütünden oluşmuş, 20 bin üyesiyle Türkiye’nin en kapsamlı federasyonlarından, meslek örgütlerinden biridir”

Konuşmaların ardından cemiyet başkanı ve gazeteciler, kendi memleketlerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri ATSO Başkanı Mustafa Uslu’ya takdim ettiler.