Dernek olarak eğitime önem verdiklerini söyleyen Dernek Başkanı Ramazan Temel; “Dernek faaliyetlerimiz kapsamında eğitime önem veriyoruz. Bu kapsamda Besnili öğrencilerimizin okuyarak ülkemize faydalı birey olmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 60 öğrencimize verdiğimiz burs sayısını yükselterek hem öğrencilerimizin rahat bir şekilde okumaları, hem de faydalı birey olmalarını istiyoruz” dedi.

Dernek’te yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyleyen Başkan Ramazan Temel; “Göreve başladığımızdan bu yana derneğimizde toplantı yaparak 1 yıllık çalışmalarımızı değerlendirdik. Göreve geldiğimde lokal iç boya, fayans, perdeler, masalar ve ısınma sistemimizin sorunları çözüldü. Doğalgaz sistemine geçildi, elektrik kesintilerine karşı jeneratör alımı ve yeni klimalar alındı ve lokal içi çalışmalar bitti.

Bir yılda 2 seçim geçirdik. Derneğimizi AKP, CHP, MHP ve HDP dernek üyelerimiz ile buluşturularak toplantılar yapıldı. Besni misafirperverliği tam anlamıyla sergilendi.

TBMM Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Eski Bakanlarından Abdulkadir Aksu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekili Hemşerimiz Mehmet Erdoğan, milletvekili adayları, belediye başkanları, MHP Milletvekili hemşerimiz Ertuğrul Tolga Orhan ve HDP Milletvekili Hemşerimiz Celal Doğan derneğimizi ziyaret ettiler.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Besni Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan 500 kişilik yemek organizasyonunu gerçekleştirdik.

AK Parti’den tekrar Gaziantep Milletvekilliğine seçilen hemşerimiz Mehmet Erdoğan için hemşerilerimize teşekkür yemeği organizasyonu yaptık.

Öğrenci bursları yönetim kurulu kararıyla daha önce 50 öğrenciye aylık 110 TL verilirken, 2015-2016 yılında 60 öğrenciye aylık 120 TL yaptık. Besnili ihtiyaç sahibi öğrencilere ödeme işlemi onaylatıldı. Burslar Ekim 2015’te başlatıldı ve devam etmektedir.

Derneğimize yardımlarından dolayı Merinos Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Erdemoğlu ve Mahmut Erdemoğlu ile isimlerinin açıklanmasını istemeyen iş adamlarımıza teşekkür ediyorum.

Derneğimizin Belediyeler yasaları ve mevzuatlara uygun işlemesi tavsiye kararıyla toplantımız sona erdi” dedi.