Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer çiftçilerin elektrik kesintisinden dolayı yaşadığı sıkıntıların ardından yapılan görüşmelerin sonuç verdiğini, Akedaş’ın sulamada kullanılan enerji bedelini hasat döneminde tahsil edeceğini söyledi.

Sümer; “Adıyaman Merkez, Besni, Kahta ve Samsat ilçelerinde elektrik borçlarından dolayı elektriklerin kesilmesi ve ekinlerin kurumaya başlaması Samsat ve Kahta'da gerginlik yaratmıştı. Yaşanan gerginlik sonrasında Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplanarak konuyla ilgili AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez ve 20 köy muhtarı ile Adıyaman Valisi Ramazan Sodan bilgilendirildi.

Ak Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın ve Mehmet Erdoğan’ın girişimleri sonucu ve Ziraat Odaları başkanlarının takibiyle Kahramanmaraş’ta Akedaş Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmeler olumlu geçti. Akedaş yetkililerinin de konuya duyarlı yaklaşımları sonucu, sulamada kullanılan enerji bedellerinin ürün hasadından sonra tahsili yönünde çalışmaların başlatılacağı ve elektriklerin kesilmeyeceği kararlaştırıldı” dedi.

Çiftçilerin öncelikle 2011 yılına ait borçlarını ve 2012 yılının ilk okunan elektrik faturasını ödemeleri gerektiğini belirten Sümer; “ Eski borçlarını ödemeyen çiftçilerimize elektrik verilmeyecek. Bundan sonraki elektrik Akedaş tarafından hasat zamanında okunacak. Çiftçilerimizin mağduriyetini gidermek için böyle bir karar alındı. Çünkü aylık fatura çıkarıldığı takdirde çiftçilerimiz bunu ödeyemeyecek ve faizinden etkilenecek. Alınan bu karar çiftçilerimiz açısından güzel oldu” dedi.