Yaklaşık 550 Kişinin çalıştığı ve Besni ekonomisine büyük katkı sunan Merinos Besni İplik Fabrikası Besni Belediyesi’ne ait su deposundan sızarak gelen günlük yaklaşık 16 ton su ile mücadele ediyor.

Sorun, fabrika yetkililerinin durumu Besni Belediyesi’ne defalarca bildirmesine rağmen 3 yıldır çözülemiyor.

Fabrikanın üst kısmında bulunan Belediyeye ait su deposundan gelen su kaçağı fabrikanın temeline doğru akarken olası bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Sızıntının işletme temellerine verdiği zararın yanı sıra, elektrik tesisatının yer altından geçmesi olası bir faciayı kaçınılmaz kılıyor. Bu nedenle fabrika yetkilileri kendi imkanları ile konuya çözüm üretmişler. Biriken su açılan çukurda biriktiriliyor ve dalgıç pompa ile kanallar vasıtası ile tahliye ediliyor.

KAÇAK SADECE OSB’DE DEĞİL

Su Gözü’nden Besni’ye gelen suda ki kaçağın sadece OSB bölgesinde olmadığı Dervent Mevkiinde bazı noktalarda da sızıntı olduğu iddia ediliyor.

KAÇAK SUYUN MALİYETİ VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKIYOR

Su Gözü’nden motopomplarla yani elektrikle gelen sudaki kaçağın maliyetinin ciddi rakamlara ulaştığı iddia edildi. Bu para vatandaşın cebinden çıkıyor!

BU KAFAYLA BURAYA YATIRIMCI GELMEZ

Belediyenin İlçeye yatırımcı çekmek için seferberlik ilan etmesi gerekirken, mevcut işletmelere sorun yaşatması, “Bu kafayla buraya yatırımcı gelmez” dedirtti.