“STK’LARA HAİN DEMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL!”

Besni Belediye başkanı İbrahim Öztürk SGK başkanı için verdiği kahvaltıya katılmayan sivil toplum örgütü temsilcilerini hedef alarak basın yoluyla, “Bu hainlikten başka bir şey değildir. İlla haini dağda aramamıza gerek yok. Hain her tarafta olur” diyerek bütün sivil toplum örgütlerini hainlikle suçlamasının ardından Besni Sivil Toplum Örgütlerinden sert tepki geldi.

Konu ile ilgili gazetemize ortak açıklamada bulunan Besnili STK’lar; “Bizlere bu ifadeyi kullanmak kimsenin haddi olmayıp, sözü söyleyen aynaya bakmalıdır. Biz Sivil Toplum kuruluşlarının birinci önceliği toplum ve memleket yararına hizmet vermek ve verilen hizmetlere destek olmaktır.  Belediye başkanlarının 24 saat boyunca emirlerini beklemek ve her davetine icabet etmek gibi bir görevimiz yoktur. Kaldı ki mesele memleket meselesi ise sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin bir kısmı, gecenin bir yarısında saat 22.00'de aratılmaz. Öncelikle gündemle ilgili bilgilendirilir ve gerekirse ön toplantılarla toplantının verimli olması sağlanır. Ancak sizden bugüne kadar böyle bir talep gelmedi.

HAKKINIZDAKİ RANT VE İMAR İLGİLİ İDDİALAR AÇIKLIĞA KAVUŞUNCAYA KADAR, YANINIZDA YER ALMAYACAĞIZ

Şimdi size gelelim. Niyetinizin üzüm yemek olduğu gün gibi aşikâr. Memleketin bütün yeşil alanlarını imar yoluyla bağa çevirip, o bağın tüm ağ üzümlerini yediğiniz kamuoyunun dilinde. 

Bizler sivil toplum örgütleri olarak, gelecekte şaibeyle anılacak işler ve olaylarla anılmak istemediğimizden, içinde fikrimizin ve olurumuzun olmadığı hiçbir eylem ve etkinlik içinde olmayacağız. Bu işleri yapanların, makam ve mevkileri ne olursa olsun, yani hakkınızdaki rant ve imar ile ilgili iddialar açıklığa kavuşuncaya kadar yanınızda yer almayacağız.

Bizler sizin itham ettiğiniz ancak bizim kendimize yakıştıramadığımız, birilerinin güdümünde sözünüzü 'Dervişin fikri ne ise zikri de odur' çerçevesinde iade ediyoruz.

KİMİN HAİN OLDUĞU SOSYAL MEDYADAKİ GÖRÜNTÜLERDE AÇIKÇA ORTADADADIR

Kimin hain ve hainlerle işbirliği yaptığını, kimin kimlerle seçim öncesi ve sonrası pazarlıklar yaptığını kamuoyu iyi bilmekte.  Son günlerde sosyal medyada dolaşan görüntülerde bunları destekler nitelikte.

MEMLEKET İÇİN HİZMET ÜRETELİM. BAŞKA PROJELER ÜRETMEYELİM

Sayın Başkan, Belediyelerin işleri hizmet üretmektir. Rant üretip, o rantı da çevresindeki dost, ahbap ve akrabaların kurduğu şirketlerle, ortaklarla paylaşmak değildir. Sizden Besni’ye önemli hizmetler yapmanızı bekliyoruz.

8 TRİLYONLUK BORÇ NASIL BİRİKTİ? BUNUNLA İLGİLİ ÖDENEK GELMİYOR MUKİ MAL SATARAK ÖDÜYORSUN?

Ayrıca Belediyenin ödenmemiş 8 Trilyonluk SGK borcunu nasıl birikti, bununla ilgili ödenek gelmiyor mu ki bu borcu mülk satarak kapatıyorsun. Bunu da sanki önemli bir başarıymış gibi pişkin pişkin açıklıyorsun.

Yeter artık, Meclis toplantılarınızın gündemi memleket için projeler olsun, yeşil alanların konut alanlarına çevrilerek, şirketiniz ve inşaat şirketleri için kat artırımı değil. Taş üstüne taş koymakla, kat üstüne kat koymak birbirinden ayrı şeyler. Bu memleket bunun ayrımını yapamayacak kadar kör değil...

Artık seçildiğiniz gün kadar masum ve inandırıcı görünmüyorsunuz. Daha aday adaylığınız döneminde başladığınız mağdur edebiyatıyla, kandırdığınız insanların bugün yanınızda kalmadığının farkına varın ve bir an önce bu çıkmazdan kurtulun. Yoksa yanınızda kalan ve hala size inanan üç beş insandan da olursunuz. Bunun sorumlusu olarak da başkalarını suçlamayın. Bu durumun tek sorumlusu doğru bir muhasebe yaparsanız yine kendiniz olduğunuzu göreceksiniz. Unutmayın ki bataklığa batmış bir insan ne keder çırpınırsa o kadar batar.

Bizler, bu memleketin Şehrül  Emin-i olarak size yakışmayan davranış ve söylemlerden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Memleket için bir çivi çakarsanız yanınızda, eğer kendi çıkarlarınız için bizleri kullanmaya kalkarsanız, bunun hesabını sormaya her zaman varız.

MEMLEKET ADINA HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPMAYA HAZIRIZ

Biz şimdiye kadar, bu bilinç ve erdemle hareket eden her kim olursa olsun, her koşulda yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Örnek verecek olursak;  memleket için, üniversite temel atma töreninde Erdemoğlu Ailesi’nin yanında nasıl durduğumuz, yerel esnafın desteklenmesi için başlatılan kampanya için yaptığımız basın açıklaması ve memlekete yatırım yapan diğer iş adamlarımıza nasıl sahip çıktığımız kamuoyunun malumudur.

Olumsuzluklara karşı duruşumuz da bellidir. Örneğin, Üniversite alanına çok yakın bir alana yapılacak olan beton santrali, taş kırma ve kum ocağına izin ve ruhsat verilmesine nasıl karşı çıktığımız, (Belediye Başkanının görüşüne başvurulduğunda sakıncası yoktur Beyanına… ) yine memleket ve ülkemiz için 15 Temmuz FETÖ/PDY kalkışmasına koyduğumuz tavır ve yaptığımız basın açıklaması, bir ay boyunca tutuğumuz demokrasi nöbetleri Besni halkı tarafından bilinir ve daha benzer nice tepki ve sahiplenmelerimiz sayılabilir.

Bütün bunlar ortada dururken, kendini bu memleketin sahibi, bizleri de kendisinin emir eri gören Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk’ün, SGK başkanına verdiği kahvaltıya katılmayan Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri için, isim vermeden 'Bu hainlikten başka bir şey değildir. İlla haini dağda aramamıza gerek yok. Hain her tarafta olur' sözünü bir talihsizlik olarak değerlendiriyor, kendisini biran önce özür dilemeye davet ederken, yapmış olduğu bu talihsiz açıklamayı da Besni kamuoyu önünde şiddetle kınıyoruz. Ayrıca şunu belirtmek isteriz ki, biz hiç bir zaman konu mankeni olarak görev yapmadık.

Sayın başkan,

Son olarak Azim Şehir Besni’nin geleceğinde yaptığınız evlerle değil, memlekete yaptınız hizmetlerle anılmak istiyorsanız önce bir muhasebe yapın. Mesela dün nerdeydim şimdi nerdeyim ile başlayabilirsin. Sonra da belediyeyi kaç lira borçla teslim aldın, şu anda ne kadar borcu var ve bu güne kadar belediyenin tüm gelirleri ne kadar ve neler yaptın. Birde belediye adına memlekete ne aldın ve nereleri sattın. Sonra kamuoyu vicdanı değerlendirsin.  Şeffaf ol ve sen de rahatla. Sende bu memleketin evladısın."

Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası

Besni Küçük Sanayi Sitesi

Türk Hava Kurumu Besni Şubesi

Besni Ziraat Odası

Kızılay Besni Şube Başkanlığı

Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası

Besni Kamyoncular Kooperatifi

Besni Spor Kulübü

Besni Anadolu Sakatlar Derneği

Besni Emniyet Güçlerine Yardım Derneği

AİLEMDER İl Başkanlığı

Yeni Besni Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi

Besni Sanatçılar Derneği

Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Besni Fahri Tanıtım Kurulu

Besni Genç İş Adamları Derneği