Konu ile ilgili Besni Kaymakamı Ahmet Gencer'i ziyaret eden STK'lar ve siyasi parti temsilcileri, uyuşturucunun Besni'de satışı ve kullanımı konusunun önüne geçmek için istişare toplantısı yaptı.

Toplantıya AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kasap, Yeni Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, Emrah Ertaş ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E.Soydan Doğru katıldı.

Olayların üzerine hassasiyetle gittiklerini söyleyen Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, emniyet güçlerinin bu işlerle uğraşanları yakın takibe aldıklarını, önlemleri daha da artırarak bu sorunun önüne geçmeye çalışacaklarını söyledi. Kaymakam Gencer; "Her geçen gün olumsuz tesirini artırarak devam ettiğini gördüğümüz zararlı alışkanlıkların içinde önemli yer tutan uyuşturucu kullanımı bizim de gündemimizde ve mücadele programımızda olan hususlardan biri. Bu yalnızca bir kesimi ilgilendiren bir husus değil, toplumuzun temelini ve genelini ilgilendiren konu olduğu için bir seferberlik halinde mücadele verilmesi lazım. Buradaki farkındalığı oluşturmak için toplumun bütün kesimlerinde bir bilinç oluşturmak lazım" dedi.

STK'lar ise yapılan ortak açıklamada Besni'de bu tür olayların yaşanmasının kendilerini ilçe adına üzdüklerini söyleyerek, Besni'nin diğer yerlere oranla daha iyi bir noktada olduğunu, ancak uyuşturucuyla mücadelede uğraş verilmezse ciddi risklerin ortaya çıkacağını belirttiler. STK'lar bu sorunun önüne geçebilmek için ekipler ve halkla birlikte el ele vererek uyuşturucunun Besni'de yaygınlaşmaması için ellerinden geleni yapacaklarını da ifade ettiler.