Sokağa çıkma yasağının uygulandığıMardin'nin Nusaybin ilçesinde teröristlere yönelik geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Operasyon çerçevesinde dün gece saatlerine kadar ilçe silah sesleriyle yankılanırken, ilçedeki çatışmalarda Ahmet Sönmez adlı bir vatandaş hayatını kaybetti.

KAPISININ ÖNÜNDE VURULDU

Edinen bilgiye göre, dün gece Nusaybin Fırat Mahallesi'nde yaşanan çatışmalar sonrası 54 yaşındaki Ahmet Sönmez kapısının önünde vuruldu. Sönmez, vurulduğu yerde yaşamını yitirdi. Ahmet Sönmez'in cansız bedeni kapının eşiğine düştü. Kapıdaki mermi izleri çatışmanın boyutunu ortaya koydu.

MORGA KALDIRILDI

Ahmet Sönmez'in cenazesi sabah saatlerinde Nusaybin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün sabah saatlerinde başlayan çatışmalar devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede, patlama ve silah sesleri duyuluyor. Güvenlik güçleri ilçenin giriş ve çıkışlarında yoğun önlem aldı, ilçeye kimsenin girmesine izin verilmiyor. Silvan'da dün gün boyu yapılan operasyonlarda 18 terörist öldürüldü.Nusaybin'de ise çıkan çatışmada, 1 polis yaralandı.

ELEKTRİKLER KESİK! VATANDAŞ PENCEREYE BİLE ÇIKAMIYOR

Elektriklerin kesildiği bölgede, vatandaşlar pencereye bile çıkamıyor. Güvenlik güçleri ilçenin giriş ve çıkışlarında yoğun bir güvenlik önlemi aldı. Polis araçlarını yolun ortasına park eden güvenlik güçleri, ilçeye basın mensupları dahil kimsenin girmesine izin vermiyor. Polis ekipleri ilçeye giden ambulansların içini didik didik arıyor. Evlerine gitmek isteyen vatandaşlar ilçe girişinde bekliyor.

SİLAH SESLERİ YANKILANDI

Terör örgütü PKK'nın eylemleri, kazılan hendekler ve kurulan barikatlar nedeniyle dünsabah saatlerinde 3. kez sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ile önceki gün sabahsaatlerinde 4 mahallesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının akşam saatlerinde tüm ilçeye uygulandığı Nusaybin'de yasak sürüyor. Söz konusu ilçeler dün gün boyu silah sesleriyle yankılandı.

SİLVAN'IN 4 MAHALLESİ ABLUKA ALTINDA

Silvan'a önceki gece sevk edilen ve yasakla birlikte 21 zırhlı araç ve 2 panzerle harekete geçen 180 özel harekât polisi ve 5 komando timi, ilçenin Feridun, Mescit, Konak ve Tekel mahallelerini abluka altına aldı

SOKAKLARDA TANKLAR YÜRÜYOR, BİNALARDA KESKİN NİŞANCILAR VAR

Giriş ve çıkışlarına askeri tankların, yüksek binalarına ise keskin nişancıların yerleştirildiği ilçedeki operasyonlara, Diyarbakır'dan kalkan helikopterler de destek verdi. Operasyonlarda, terör örgütüne büyük darbe indiren güvenlik güçleri, 18 teröristi etkisiz hale getirdi. İlçede, akşam saatlerinde sona eren operasyon, bugün sabah saatlerinde yeniden başladı.

NUSAYBİN'DE ÇATIŞMA

Nusaybin ilçesinde de teröristlere yönelik geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Operasyon çerçevesinde dün gece saatlerine kadar ilçe silah sesleriyle yankılanırken, ilçedeki çatışmalarda M.Y. adlı bir polis yaralandı.

PKK MEZARLIĞI İMHA EDİLDİ

Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin ilçe merkezi ve mahallelerinde düzenlenen operasyonlarda 'Doçka' tabir edilen uçaksavar, 1 kalaşnikof tüfek, 3 el bombası ve mühimmat ele geçirildiğini bildirdi. Valilik, izinsiz inşaa edilen PKKmezarlığındaki ve müştemilatındaki bina ve yapıların ise imha edildiğini açıkladı.
kaynak: haberler.com