Konu ile ilgili açıklama yapan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, sunulan 2 projenin başarılı bulunmasının kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini belirterek; “Müdürlüğümüz MEBBİS Yöneticisi ve Proje Uzmanı Yaşar Gülten tarafından hazırlanan 2 projenin Kalkınma Bakanlığı tarafından başarılı bulunması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu 2 proje ile Besni Eğitimine 2015 yılında SODES tarafından yaklaşık 303.000 TL bütçe verilmiştir.

2008 yılında uygulanmaya başlanan Sosyal Destek Programında (SODES) bölgelerimizin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacıyla bu bölgelerdeki göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen bir sosyal kalkınma programı olarak ortaya çıkmıştır. Bildiğimiz gibi SODES; istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında; yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projelerden oluşan, il düzeyinde valiliklerin koordinasyonunda yürütülen, uygulama sürecinde yerel aktörlerin geniş bir biçimde yetkilendirildiği insan odaklı ve proje temelli bir programıdır” dedi.

SODES 2015 Projeleri kapsamında başarılı bulunan 2 projenin de eğitimle alakalı olduğunu söyleyen Yazar, Tarihte Yolculuk II ve Okumaya Hangisinden Başlasam projelerinin başarılı bulunduğunu da ifade ederek; “Tarihte Yolculuk II Projesi ile başarılı ancak maddi durumu yetersiz öğrenciler başta olmak üzere okullarımız tarafından belirlenen toplamda 80 öğrencimizin tüm masrafı proje kapsamında karşılanmak üzere Konya, Ankara, Bursa, Çanakkale ve İstanbul illerimizdeki tarihi ve kültürel mekânların yerinde görülmesi sağlanacak bu şekilde Türk kültürünün, Tarihinin, Milli Şuurunun ve Memleket Sevgisinin yükseltilmesi sağlanarak öğrencilerin hedeflerine odaklanmalarının önü açılacaktır. Okumaya Hangisinden Başlasam Projesi ile kütüphanesi yetersiz durumda olan veya hiç olmayan 5 köy okulumuza sıfırdan 5 kütüphane kurulacak. Kütüphanelerimizin boya, badana, parke, kitaplık, bilgisayar ve kitapları sıfırdan oluşturulacak.

MEBBİS Yöneticimiz ve Proje Uzmanımız Yaşar Gülten’i projelerdeki emeğinden dolayı tebrik ediyor, projelerimizin sorunsuz ve başarılı şekilde uygulanmasını diliyorum” dedi.