AK PARTİ BESNİ İLÇE BAŞKANI MUSTAFA ÇİĞDEM; " MİLLETÇE BU İHANETİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

15 Temmuz'un demokrasi tarihine kapkara bir leke olarak geçtiğini söyleyen AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem; "Bir kısım vatan haini milletin kendisine emaneten verdiği tüfek, tank, helikopter ve uçağı  millete karşı kullanarak darbe yapmaya kalkışmış, milli iradeye saldırıda bulunmuştur. Ancak bu hainler milletimizin ferasetini hesaba katmamıştır. Aziz milletimiz milli değerleri için kendilerini siper etmiş ve darbeye kalkışanları durdurmayı başarmıştır. Milletimiz bütün dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durmuş, kanlı darbe girişimi engellenmiştir. Milletimiz darbecilere gereken cevabı dünyaya da gereken mesajı vermiştir.

FETÖ adlı bu silahlı terör örgütüne hala sempati duyan, yardım eden varsa bilsin ki, tüm gücümüzle karşıların olacağız. Milletçe bu ihaneti asla unutmayacağız ve her alanda hukuk sınırları içinde hesabını soracağız.

Asker bizim askerimiz, polis bizim polisimiz. Bu hainler ve tüm dünya şunu iyi bilsin ki, Anadolu’nun yiğit evlatları vatanı, milleti, bayrağı ve milli iradesi için gerektiğinde polis olur, gerektiğinde asker olur ve gerektiğinde de şehit de olur. Kendilerini siper ederek bu hainlere dur diyen, kendilerini tankların önüne atan, kurşunlara ve bombalara rağmen geri adım atmayan tüm vatandaşlarımıza, darbeye karşı hükümetin yanında olduğunu ve darbeye karşı olduklarını açıklayarak bu mücadeleye destek veren, bütün Türkiye’de olduğu gibi Besni’mizde de destek olan  tüm siyasi parti teşkilatlarına, sivil toplum örgütlerine, tüm Besnili hemşerilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Demokrasi nöbetimiz 2. bir emre kadar devam etmektedir.

Sandıkta istediklerini elde edemeyen hainler, silahla meşru hükümeti devirmek istemiş, bu vatan hainleri bir çok insanımızın hayatını kaybetmesine neden olmuş, vatan, millet, bayrak ve demokrasi uğruna bir çok şehit verilmiştir. Bu alçak saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Şimdi çok daha güçlü olmalı, birbirimize daha fazla sarılmalı, farklılıklarımızı zenginlik kabul edip bizi biz yapan milli değerlerimiz etrafında kenetlenmeliyiz" dedi.

CHP BESNİ İLÇE BAŞKANI HAKAN KILINÇ; "TÜM TÜRKİYE TEK YUMRUK OLUP DARBEYE İZİN VERMEDİ"

Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, 15 Temmuz'da yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaparak; "Hem sivil darbenin hem cuntanın daima karşısında olacağız" dedi.

Başkan Kılınç konuşmasını şöyle sürdürdü; "Türkiye, 3 günde çok önemli bir demokrasi sınavı verdi. Bir grup asker, ülke yönetimine el koyarak halk iradesini ortadan kaldırma girişiminde bulundu. Parlamenter demokrasinin olmazsa olmazı olan halk iradesine yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaşanan olaylarda hayatını kaybeden tüm asker, polis ve sivil yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ülkemize başsağlığı diliyorum. Ülkemizde Cuma günü  sahneye konan Darbe girişimi karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk andan itibaren karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk.

93 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı olan Partimiz Darbe girişiminin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha sergilemiştir. Dört partinin ortak bildiride anlaşması kardeşlik ve demokrasi için çok önemliydi.

Darbe girişiminin ardından ülkemizin çeşitli illerinde  yapılan kutlamalarda provokasyon yaratmak isteyen kişi ve gruplar olduğu ve  Özellikle Alevilerin yoğun yaşadığı mahallelerde geçen konvoylarda bazı art niyetli provokatörler çevre halkına yönelik sloganlar atarak çeşitli sataşmalarda bulunduğu, buralarda olay çıkarmaya çalıştığı bilgileri gelmektedir. Ancak halkımızın sağduyusu, şimdiye kadar üzücü bir olayın olmasını engellemiştir. Buradan tüm ülkeye sesleniyorum,Kardeşi kardeşe kırdırmaya yönelik provokatif çıkışlara izin vermeyelim" dedi.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ BESNİ İLÇE BAŞKANI HAMDİ ARSLAN; " DARBENİN SEYRİNİ MHP DEĞİŞTİRMİŞTİR"

Milliyetçi Hareket Partisi Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, TSK'nın içine sızmış hainlerin bulundukları kurumları ve ülkeyi zor duruma düşürdüklerini söyleyerek, kardeşi kardeşe kırdırdıklarını belirtti. Başkan Arslan; "15 Temmuz 2016 tarihimize kara ve kanlı bir gün olarak yazılmıştır. Şanlı TSK’nın içine sızmış hainler, hem bulundukları kurumu hem ülkemizi zor bir duruma düşürmüşler, kardeşi kardeşe kırdırmışlardır. Bizleri üzen bu darbe girişiminde, şehitlik makamına erişen bütün görevlilerimize ve sivillerimize Allah'tan rahmet, Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Malumunuzdur ki bu darbenin seyrini kalkışmanın hemen ardından, hiç vakit kaybetmeden devletine verdiği destekle MHP değiştirmiştir. Başta da söylediğimiz gibi Ülkücü Hareket ‘in haklılığı bir kez daha ispatlanmıştır! Fetö terör örgütünün yapılanmasını tüm kurumlardan önce bizler, defalarca dile getirdik, halkımızı uyarmaya çalıştık, yetkililere seslendik. Temennimiz oydu ki devletimiz bu yapılanmayı zarar görmeden fark etsin ve bitirsin. Fakat bu kanlı darbeciler halkın iradesine saygı duymamış, ülkemizin huzurunu bozmaya kast etmişlerdir. Tüm bu sinsi planları hazırlayıp uygulamaya koyulurken hesaba katmadıkları, ülkenin gerçek sahibini, milletimizi bir tokat gibi karşısında bulmuştur. Mehmetçiği ve polisi karşı karşıya getirme çabaları başarıya ulaşamamıştır. Darbe topluma tamamıyla zarardır. Biz birçok Ülkü devini kara eylüllerde kaybettik o yüzden bunun bedelini en ağır biz ödedik. Toplum olarak, inşallah böyle acıları bir daha yaşamayız" dedi.

ALPEREN OCAKLARI BESNİ İLÇE BAŞKANI MUSTAFA UNUTURUM; "ALPEREN OCAKLARI YAPILAN BU SALDIRIYA GEREKEN TEPKİYİ VERMİŞTİR"

Alperen Ocakları Besni Şube Başkanı Mustafa Unuturum, 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen darbe girişiminin büyük Türk milletinin tarihten gelen tecrübesi ve yüksek feraseti sonucunda bastırıldığını ve millet nezdinde karşılık bulmadığını belirterek; " Yapılmış olan bu darbe girişimi yalnızca mevcut AKP hükümetine değil, aziz milletimizin iradesine, Türk demokrasisine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceğine kast etmek amacıyla yapılmıştır. Devletimiz ve milletimiz büyük bir ihanet çetesi ile karşı karşıya kalmış, bu çetenin gazabına uğramıştır. Belirttiğimiz gibi kendi milletini ve kendi devletinin polisini dahi katledecek kadar gözleri dönmüş bu ihanet çetesinin hedefi ne hükümet ne de bir gruptur. Hepsinin ötesinde hedef başta Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk milletidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde gördüğü en büyük ihanetle karşı karşıya kalmıştır. Milletimizin, devletimizin güvenliğini tesis etmekle memur olan yüzlerce rütbeli, binlerce asker milletini ve devletini hedefe almıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının ve bağımsızlığının temsili olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinde ilk defa saldırıya uğramıştır. Böyle bir saldırıyı işgal kuvvetleri bile yapmamışken senelerce kendi askerimiz bildiğimiz, TSK içerisine konuşlanmış bu ihanet çetesinin yapmış olması bizleri derin bir üzüntüye sevk etmektedir. Alperen Ocakları olarak bu konuda üstümüze düşen neyse hazır olduğumuzu bildiririz. Bu husustaki duruşumuz nettir. Bu duruşu, tavrı bize öğreten, herkesin sustuğu ve sindirildiği günde dahi susmayan ve tankların önüne geçerek 'Namlusunu milletine çeviren tanka selam durmam!' diyen Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’dur. Bu hususta tüm Alperen Ocakları mensubu gönüldaşlarımız bilinçli ve vakur bir şekilde aziz milletimizin iradesine ve devletimizin bekasına karşı yapılan bu saldırıya gereken tepkiyi vermiştir" dedi.