Şubat ayı boyunca Portekiz'de staj yaparak çalışmalarını tamamlayan  Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ulusal Ajans aracılığı ile "Avrupa’da Geriatrik Rehabilitasyon Stajı" projesinin en büyük adımı tamamlanmış oldu.

Proje dönüşü öğrenci ve öğretmenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar’ı ziyaret ederek yaşadıkları deneyimleri ve edindikleri kazanımları paylaştılar.

Proje ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Ferda Uncu; "Bu proje okulumuza büyük bir ivme getirdi. 14 öğrencimiz Portekiz’in Porto şehrine, oradan da Braga’ya geçti. Bu onlar için rüya gibi bir deneyimdi. Orada öğrencilerimiz mesleklerinin inceliğini öğrenme ve uygulama fırsatı yakaladılar. 60 yaş ve üzeri yaşlı nüfusun rehabilite edildiği merkezlerde çalıştılar. Öğrencilerimize geriatrik dönemin evrelerini görme ve uygulama şansı verildi. Nüfusu 200.000 civarında olan Braga'da 4 adet devasa büyüklükte bu tür kurumların olduğunu gördük. Yaşlı okulu gibi düşünebileceğimiz bu kurumlarda yatılı kalanlar (evde yalnız kalamayacak durumda olanlar) olduğu gibi, sabah gelip akşam gidenlerde vardı. Çocukları yaşlı anne ve babalarını sabah okula bırakır gibi huzurevlerine bırakıyor, akşam iş çıkışı gelip alıyorlar.

Bu huzur evlerinde kişisel bakım ve temizlik, sağlık hizmetleri, fiziksel rehabilite hizmetleri, beslenme hizmetleri, eğitsel ve sanatsal faaliyetler, dinlenme, sohbet ve kahve saatleri hizmetler veriliyor. Tüm bu hizmetler her hastanın özel durumuna göre veriliyor. Çalışanlar özverili ve meslek ahlakı yüksek insanlar. İşlerini severek yapıyorlar ve yaşlıları hayata bağlıyorlar. Genç öğrencilerimiz on beş gün boyunca dolu dolu staj yaparak hem mesleklerinin zorluklarını gördüler, hem de mesleklerini sevmeyi öğrendiler.

Meslek liselerinde okuyan gençlerimizin ufkunu geliştiren, girişimcilik ruhunu tetikleyen bu projeden dolayı hem ulusal ajansa, hem de emeği  geçen tüm arkadaşlarım ile velilerimize teşekkür ederim" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise; "İlçemizdeki tüm meslek liselerinin Ulusal Ajansın verdiği bu imkanlardan faydalanmasını önemli buluyorum. Staj sonrası gençlerimize verilen EUROPASS Sertifikalarının  yurt içi ve yurt dışı iş başvuruları esnasında öncelik kazandırdığını bilmenizi isterim. Ülkemiz için nitelikli iş gücü her zaman lazım. Proje ekibinde yer alan Okul Müdürü Ferda Uncu’ya, öğretmenler Hüsne Şahin, Dilek Dalğın ve Özge Yalçın’a teşekkür ediyor, gençlerimize bundan sonraki meslek yaşamlarında başarılar diliyorum" dedi.