İlçemize bağlı Kesecik köyünde bulunan Şehit Er Serdar Küpeli Ortaokulu öğrencileri, öğretmenler, protokol üyeleri ve köy halkı tarafından Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından Şehit edilen Ast.Sb.Kd. Çvş. Abdulkadir  Öner´in mezarının bulunduğu Geçitli köyüne yürüyüş ve ardından anma töreni düzenlendi.

Yürüyüşe Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Tekin, Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Baş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındal, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sertpolat, Şehit Er Serdar Küpeli Ortaokulu idari personelleri, öğretmen, öğrenciler ve köy halkı katıldı.

2 km’lik yürüyüşün ardından Şehit Ast.Sb.Kd. Çvş. Abdulkadir  Öner’in mezarı başında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlanan program Kuran-ı Kerim tilaveti  ve duaların okunması ile devam etti.

Burada bir konuşma yapan Şehit Er Serdar Küpeli Ortaokulu Müdürü Nafiz Deniz; “Programı Erdemli ve Başarılı Birey Projesi kapsamında vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, kardeşliğin tesisi, Çanakkale ruhunun yeşermesi adına düzenlediklerini söyledi.Şehit Abdulkadir Öner´in okuldan 2003 yılında başarıyla mezun olduğunu anlatan Deniz, şunları kaydetti:"Kesecik köyünde bulunan Şehit Er Serdar Küpeli Ortaokulumuzdan iki vatan evladımız şehit düşmüştür. Bu bizim için gurur verici bir durumdur. 1000 yıldır bu toprakları Şehit Kanları ile kendimize Vatan eylemişiz . Eğer bizler Şehitlerimize lâyık olmak istiyorsak Vatanımızı daha ileriye taşımak için çok çalışmalıyız. İki şehidimize de Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Okulumuz aynı zamanda bundan sonra şehitler okulu olarak anılacaktır. Bu duygularla öğrencilerimizin şehitliği ve şehitlik makamını, vatan ve millet kavramlarını daha iyi anlamasına vesile olması dileğiyle” dedi.

Deniz’in ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise; “Şehitlik Makamı dinimizce bizlere vaad edilen en üstün makamlardandır. Yüce Kitabımız Kurân-ı Kerimde var olan Şehitlik Makamına ait Ayet-i Kerimeler bizlere ıspatıdır. Rabbim bizleri Şehitlerin Şefaatine nail eylesin. Aslında Merhum Mehmet Akif En güzel şekilde anlatıyor; ‘Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.’ Bu vesile ile şehidimize Allah’tan rahmet, değerli yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.

Son olarak konuşan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; “Bir  okuldaki çocukların Vatan, Millet ve Bayrak sevgisini okunan İstiklal Marşı’nın çoşkusu ve heyecanı ile belli olur, bugün öğrencilerimizn Şehidimiz başında okuduğu İstiklal Marşı’nı dinlerken çocuklarımızın ağzından çıkan her kelime  bu sevgiyi ortaya koyar nitelikte idi. Bu sevgilerinden dolayı Rabbim Makamlarının en güzellerinden biri olan Şehitlik Makamını bu okulumuzdan mezun olan iki öğrencimize nasip etmiş. Onların Vatan sevgilerini Şehitlik Makamı ile mukaddes kılmıştır. Bu güzel programı hazırlayan Okul Müdürü Nazif Deniz ve okul öğretmenlerimize, öğrencilerimize,velilerimize, bizleri bu sıcak karşılamalarından dolayı Şehidimizin Kıymetli Ailesine,Geçitli Köyü halkına şükrânlarımı sunuyor, Şehidimize Allahtan Rahmet Kıymetli Ailesine ve Memleketimize baş sağlığı diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şehidin mezarına karanfiller bırakılarak mezarlığa fidan dikildi.

Şehit Ast.Sb.Kd. Çvş. Abdulkadir  Öner’in  babası Mehmet Öner’e ve Şehit Er Serdar Küpeli’nin babası Mehmet Küpeli’ye Besni Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Tekin tarafından Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim takdim edildi.

Şehit Ast.Sb.Kd. Çvş. Abdulkadir  Öner’in  babası Mehmet Öner’in oğlunun mezarı başında yaptığı konuşma herkesi duygulandırdı. Şehit Babası Öner, "Seni Cenab-ı Allah’tan 7 kızdan sonra istedim. Allah’ım seni bana verdi. Allah seni benden şehit olarak geri istedi.  Oğlum seni şehit olarak geri verdim. İnşallah hepimize şefaatçi olursun” ifadelerini kullandı.
Program bitiminde katılımcılara pilav ikramında bulunmasının ardından Kesecik Köyündeki Şehit Er Serdar Küpeli’nin mezarı ziyaret edildi ve fidan dikimi yapıldı.