Yapılan fuara İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Tanrıverdi ve Mahmut Akdoğan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ramazan Sertpolat ve Ramazan Çoban, Suvarlı Jandarma Karakol Komutanı Teğmen Samet Sağlık, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Fuar ile ilgili açıklama yapan Şehit İmam Tan Ortaokulu Müdürü Haci Ali Aygün; "TÜBİTAK'ın desteğiyle bu yıl ilki düzenlenen TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. İlçemizde Yapılan Tek Fuar Olma Özelliğini Göstermektedir ve toplam 37 projeyi danışman öğretmen gözetimin de özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Sevgili öğrenciler, Biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Değerli konuklar, Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor  saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Aygün'den sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise; "Günümüz eğitim sistemi araştıran, araştırma sonucunu analiz eden ve  bu yöndeki kazanımlarını hayatına uygulayan bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bugün burada katıldığımız etkinlik bir köy ortaokulumuz tarafından yapılmaktadır. Bu nedenle bu etkinliğimizin önemi daha da artmaktadır. Bu güzel çalışmaları yapan öğrencilerimizin başarılı çalışmalarının artması için maddi ve manevi bütün imkanlarımız ile yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyor, çalışmada emeği geçen Okul Müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.