Darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda birlikte şehit olan ikiz polisler Ahmet ile Mehmet Oruç'un cenazesi bugün karayoluyla Adana'ya getirildi. Şehit kardeşlerin cenazeleri önce merkez Çukurova İlçesi'ndeki baba evine daha sonra da cenaze törenin yapılacağı Merkez Cami'ne götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören alanına gelen Tümgeneral Erbaş, şehit Mehmet Oruç'un ayna akrabası olan kayınvalidesi Salime Oruç'un ellerinden öperek başsağlığı diledi. Şehitlerin annesi Sanem Oruç ile Ahmet Oruç'un eşi Emine ile Mehmet Oruç'un eşi 6 aylık hamile Emine Oruç, polislerin desteğiyle ayakta durabildi.

Şehit cenazeleriyle birlikte alana gelen amca Hacı Ali Oruç ile şehitlerin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda uzman çavuş olan ağabeyleri Mustafa Oruç ise gözyaşları arasında tören alanındaki yerlerini aldı. Saygı duruşu ile başlayan törenden sonra şehit ikizlerin özgeçmişleri okundu. Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in konuşmasının ardından Adana İl Müftüsü Arif Gökçe cenaze namazlarını kıldırdı. Şehit kardeşler, törenin ardından merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Ali Hocalı Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta toprağa verildi.

haberler.com