Okulda düzenlenen bilim fuarı açılışına Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar,  Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Ömer Arslan, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdür Vekili İsmet Demir; "Okulumuz ortaokul bölümünde 658, ilkokul bölümünde 662 öğrenci olmak üzere toplamda 1320 öğrencisiyle ikili eğitim-öğretim yapmaktadır. Amacımız, öğrencilerimizi bir üst öğrenim olan orta öğrenime, çok yönlü, donanımlı, bir şekilde hazırlamaktır. Okul olarak bunu başarma gayreti ve çabası içerisindeyiz.

Okulumuz, öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği ile 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde, TÜBİTAK ile ortak bilim fuarı hazırlamış bulunmaktadır. Çalışmalarımız Matematik, İngilizce, Din Kültürü ve Fen Bilimleri alanındadır.

TÜBİTAK bilim fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün gelişmesine yönelik olarak, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda düzenlenen, bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarla Ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda, belirledikleri konular üzerine, araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri, bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.

TÜBİTAK bilim fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri, bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle, paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda, araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır.

Bu nedenle öğretmenlerimizin danışmanlığında, velilerimizin destekleriyle, öğrencilerimizin Matematik, İngilizce, Din Kültürü ve Fen Bilimleri alanında hazırlamış oldukları proje ve uygulamalarını sunmak istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür eder, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Demir'in konuşmasının ardından açılışı yapılan Bilim Fuarını gezen protokol ve davetliler, fuarı beğendiklerini söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.