Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Samsat ilçesine giderek, önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan afet konutlarının inşa süreci ile ilgili Samsatlı vatandaşları bilgilendirdi.

Yapılacak afet konutlarıyla ilgili Samsatlı vatandaşların fikri alınarak mutabakata varıldı. Modern bir mimariyle inşa edilecek afet konutları alt ve üst yapısıyla Samsat’a çağdaş ve güzel bir şehir havası katacak.

Yeni bir tasarım ve modern bir mimari ile tek katlı ve iki katlı inşa edilecek afet konutlarının yapım süreciyle ilgili vatandaşları bilgilendiren Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Tek katlı ve iki katlı olarak inşa edilecek afet konutları Samsat ilçemizin dokusuna uygun 120 metrekarelik müstakil konutlar olacak. Önümüzdeki günlerde konutların temelini atacağız. Yine hazırlanan bu iki tip proje kapsamında dileyen vatandaşlarımıza tek katlı, dileyen vatandaşlarımıza ise çift katlı ev yapılacak. Amacımız önümüzdeki günlerde temeli atılacak konutları en kısa sürede bitirerek sahiplerine teslim etmek ve vatandaşlarımızın bir an evvel kendi evlerine ve sıcak bir yuvalarına kavuşmalarıdır. Afet konutları hak sahiplerine yapımı bittikten sonra hemen teslim edilecektir. Konutların teslimi hak sahiplerine yapıldıktan sonra vatandaşlarımız ödemelerini 20 yıl üzerinden ilk iki yılı ödemesiz 18 yılda maliyeti üzerinden sıfır faiz ve eşit taksitler halinde ödeyebileceklerdir”dedi.

Samsatlı vatandaşlar ise, yapılacak olan afet konutları projesi ile ilgili memnuniyetini dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.