Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 2 Şubat 2016 tarihinde çift kol nakli yapılan 32 yaşındaki Mustafa Sağır’ı ziyaret etti.
Bakan Müezzinoğlu’na Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, operasyonu gerçekleştiren AÜ Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, bölüm başkanı eşi Prof. Dr. Özlenen Özkan, hastane başhekimi Doç.Dr. Murat Tuncer ile Antalya milletvekili Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de eşlik etti. 

Antalya'da trafik kazası geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan kolları, Adıyamanlı 32 yaşındaki Mustafa Sağır'a 2 Şubat 2016 tarihinde nakledildi. 
Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Kutluca köyünde 3'ü erkek 5 çocuklu Sağır ailesinin tek bekar çocuğu olan Mustafa Sağır, kollarını tarlada 2008'de bulduğu amonyum sülfat ve amonyum nitrat karışımının patlamasıyla kaybetmişti.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mustafa Sağır'ın servisteki odasına girdiğinde kendisini baba Mustafa Sağır karşıladı. Ardından çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır'ın yanına gelen Müezzinoğlu, Sağırla bir süre sohbet etti. Sağır'a iyi göründüğünü söyleyen Müezzinoğlu, "Moralin iyi maşallah, ekip te iyi, Ömer hoca da iyi" dedi. Kollarını nasıl kaybettiğini soran Müezzinoğlu'na Sağır, 2008 yılında tarlada bulduğu kükürt, toz karışımının elinde patladığını anlattı. 
Bakan Müezzinoğlu da "İnşallah normal bir yaşama döneceksin, Ömer hocadan bir istediğin var mı" diye sordu. Bunun üzerine Mustafa Sağır "Desteklerinizi her zaman bizden esirgemediniz sağolun, bu kollar bakanlığınızın sayesinde oldu" diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, Sağır'ı ziyaretinden önce de Türkiye'nin ilk yüz nakli hastası Uğur Acar ve 4'üncü yüz nakli hastası Turan Çolak'la ayaküstü sohbet etti. Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan tarafından Uğur Acar'ın yüz nakli olmadan önceki fotoğrafları Bakan'a gösterildi. Uğur Acar, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Acar, "sen evlenmiyor musun" diye soran Bakana, "inşallah o da olur" diye cevap verdi. Türel de araya girdi, nikah şahidi olarak hazır olduğunu söyledi.
Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Antalya'ya 81 ilin sağlık yöneticileriyle birlikte bu yılın değerlendirmesini yapmak üzere geldiklerini hatırlattı. Hafta sonu Antalya'da olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, şöyle konuştu: 
"Akdeniz Üniversitesinin Organ Nakli Merkezini hem ziyaret edelim hem hastalarımızı görelim hem de ekibin dinamiklerine katkı sağlayacak yapacak bir şey varsa öğrenelim diye geldik. Değerli rektörümüze, Ömer Özkan hocama teşekkür ederim gerçekten Türkiye'mize gerek fiziki mekanıyla gerek tıbbi donanım alt yapısıyla gerekse organ naklinde yakaladıkları başarılar dolayısıyla kendilerini tebrik ediyorum. Ülkemiz adına ülkemizin sağlık vizyonu adına çok önemli katkı sağladıklarını bu mesleğin dünya ile yarışacak mesleki etik kurallar çerçevesinde yaptıkları için şükranlarımı sunuyorum. İnşallah önümüzdeki süreçlerde AÜ'nün özellikle organ nakli bölümünün uluslararası boyutuyla da güçlü olması için yapabileceklerimizi değerlendireceğiz. Yapmamız gereken katkı neyse yapmaya hazır olduğumuzu kendilerine ifade ediyorum. Hastalarımıza acil şifa diliyorum. İki kolunu kaybetmiş Adıyamanlı hastamız şuan sağlıklı bir durumda. Hayata daha pozitif tutunmasıyla ilgili tıbbın imkanlarından en üst düzeyde istifade edebilmenin huzuru ve mutluluğu yüzlerinden gözlerinden okunabiliyor. Yapılabilecek çok iş var. Çok iş yapanı tebrik ediyorum. Yanlarında olduğumuzu ifade ediyorum." 
Adıyaman Cihan Haber