Parti binasında gerçekleştirilen ziyarette CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı İlhami Uluğ, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç ve partililer hazır bulundu.

Gaziantep’te, 54 kişinin canlı bomba saldırısında yaşamını yitirmesinin ardından taziye ziyareti için kente gelen CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Gaziantep ziyaretinin ardından Besni’ye geçti.

Beraberindeki heyetle ilk önce Parti binasını ziyaret eden Sağlar, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe sürecine değinerek, “Yaşanan bu vahim tablonun ardından bu işte parmağı olan ve bu işe bulaşmış kim varsa taviz verilmeden yargılanmalı ve hak ettiği cezayı almalı.

Halkımız 15 Temmuz günü, FETÖ’cülerin Türkiye’deki dinci isyanına karşı, laik demokrasiye sahip çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün cumhuriyet için karar kıldığı; Laiklik, demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi temel ilkelerin, bugün bir kez daha ne denli gerekli olduğunu anlamış olmaktayız. Eşitlik, adalet ve insan haklarına saygılı, tarafsız bir yargıya sahip olmak en zaruri ihtiyacımız haline gelmiştir.

Halkımız 15 Temmuz sonrası birlik ve beraberlik içerisinde demokrasiye sahip çıkarken birileri kurtarıcı olmaya soyunup, devletin ve yerel yönetimlerin kaynaklarını harcayarak toplumu yönlendirmeye çalışmıştır" dedi.

Konuşmanın ardından Fikri Sağlar’a CHP İlçe başkanı Hakan Kılınç tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Besni ile özdeşleşen 1937 Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının resmedildiği plaketi alan Sağlar, resmi inceleyerek bu güne kadar aldığım plaketlerin içerisinde en anlamlılarından birisi oldu. Besnililer her zaman devletine ve Cumhuriyetine sahip çıkmıştır. Bu nedenle bu plaketi odamda özel bir yere koyacağım,” dedi.

Sağlar ve beraberindeki heyet buradan ayrılarak,  geçtiğimiz Aralık ayında vefat eden CHP İlçe başkanı Hüseyin Keleş’in Ailesi’ni ziyaret ederek baş sağlığı diledi.

Fikri Sağlar Besni’deki ziyaretlerinin ardından Adıyaman’a geçti.