Başvurudan önce basın açıklaması düzenleyen Fatih Rüştü Zorlu Turanlı konuşmasında şunları söyledi; “Bugüne kadar büyük bir şeref ve gururla yürütmüş olduğum Kahta Ziraat Odası Başkanlığı görevim süresince çiftçimize hizmet etmeye çalıştım.Bugün itibariyle, ailem ve seçmenimizle,oda başkanlarımız ve STK kuruluşlarımızla yaptığım istişareler neticesinde hizmet için önemli bir araç olduğuna inandığım siyaset kurumunda Adıyaman'ımızın Kahta'mızın geleceği içi yeni bir adım atarak 2008 yılından beri üyesi olmak onur ve gurur duyduğum AK Parti'de milletvekilliğine talip oldum.

13 yıllık iktidarı süresi zarfında Ülkemizi ekonomik, eğitim, sağlık, sosyal, kültürel alanlarında ileriye taşıma başarısını ortaya koyan,  İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesinden hareketle insana hizmeti etmeyi kendisine şiar edinen AK Partiden milletvekili aday adayı olduğumdan, Kahta Ziraat Odası Yönetim Kurulu başkanlık görevimden istifa ediyorum.

Kuruluşundan beri organik bağımızın olduğu,  gelişimi ve sıkıntılı süreçlerinde heyecanla emek verdiğimiz Ak Parti'de, bir zamanlar meclis koridorlarında günün olumsuz şartlarına rağmen halk mücadelesi veren Hacı Bedir Ağa gibi hayırla yad ettiğimiz büyüklerimizin de emek verdiği maceralarla çok yol kat etti.

Dolayısıyla, AK Parti sadece bu günün şartlarıyla değil aynı zamanda geçmişimizden kalan bir mirasın öncülüğünü yapmış, halkımızı gerek sosyal gerekse ekonomik yapısı ile ilgili ciddi mesafeler kat etmiş, bizimde dava bilinci ile sahiplendiğimiz ve desteklediğimiz bir parti oldu. İşte dün olduğu gibi bu gün yine Ak PARTİ diyoruz.

Özellikle şunu ifade edeyim ki; Siyaset halk adına yapılır ve ben içinde yaşadığım halkımızın ve aşiretimizin ısrarlı taleplerinin neticesinde bu kararı almış bulunmaktayım. Adaylığım konusunda ki takdir genel merkezindir ancak süreç nasıl son bulursa bulsun halkımızın bizimle kol,  kola girdiği yolda yürümekten asla imtina etmeyecek ve geçmişten gelen sorumluluğu taşımayı ve yaşatmayı onursal bir vazife olarak görerek, mevlam ömrümüze de vefa verdikçe bu halkımızın yoluna hizmetkâr olmaya devam edeceğim "dedi.

Aday gösterilmesi ve seçilmesi durumunda  tarımsal projelere önem vereceğini vurgulayan Turanlı, "Görevimiz gereği yıllardır ilimizin tarımsal alanda gelişmesi için,çiftçimizin emeğinin karşılığını alması için mücadele veriyorum.Görev bana tevdi edilmesi durumunda,sulu tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için Tarımsal projeler başta olmak üzere, ilimiz genelinde önemli hamleler kazandıracak olan projelerin hayata geçirilmesi için çaba harcayacağım. Çiftçimiz başta olmak üzere, halkımızın istek ve talepleri doğrultusunda mesaimizi harcayarak, sorunlarımızın tespiti ve çözümü noktasında gayret ve çabaların içersisinde olacağım.

1 Kasım genel seçimlerinde aday, adaylığı baş vurumu yapabilmek için şu an ifa ettiğim Kahta Ziraat Odaları başkanlığından istifa etmem gerekiyor, uzun zaman çiftçilerimizin teveccüh gösterip lütfettikleri bu görevi severek ve gücümüz nispetinde faydalı olmaya çalışarak yaptım. Bu kurumla gönül bağımız hep yaşayacak. Bugün bu görevi devir ettiğim Başkan Yardımcımız kıymetli kardeşim Nazif Şahin'e görevinde başarılar diliyorum” dedi.