Aday adaylığı ile ilgili açıklama yapan Alkan, amacının Türkiye’nin vizyonunu değiştiren AK Parti hükümeti ile Adıyaman’ı ayağa kaldırmak olduğunu söyleyerek, ekibiyle birlikte hazırladıkları projeleri uygulamaya geçirmek için yetki ve destek istedi.

Uzun yıllardır siyasetin içerisinde var olan bir ailenin mensubu olarak Adıyaman bölgesinin sorunlarını çok iyi bildiğini sözlerine ekleyen Alkan, aday gösterilmesi durumunda bilgi, tecrübe, ekip ve iktidar desteği ile Adıyaman’ın sorunlarını minimuma indireceklerini sözlerine ekledi. Reşit Alkan bugün resmi başvurusunu yapacak.

Reşit Alkan Kimdir?

“10.09.1972 Adıyaman doğumluyum, 7 çocuklu ailemin en küçük ferdiyim. İlkokulu Besni Namık Kemal ilkokulunda, ortaokul ve liseyi Besni İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladım.

Üniversite eğitimimi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Halkla İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Evli, 3 çocuk babasıyım.

Askerlik görevimi 1994 yılında Tekirdağ Çorlu ilçesinde tamamladım.

Babam Ömer Alkan Milli Nizam Partisi (MNP), Milli Selamet Partisi (MSP), Refah Partisi ve Fazilet Partisinde kurucu başkanlık, ilçe başkanlığı, belediye başkan adaylığı ve Milletvekili adaylığı olmuştur. 1995 yılı genel seçimlerinde 52 oy farkla milletvekilliğini kaybetmiştir.

Daha sonra AK Parti kurulmasıyla birlikte AK Parti Yönetim Üyeliklerinde bulunmuştur.

İş Deneyimi:

1992 yılında yer altı kömür işletmeciliğine Samsun Havza ilçesinde Bayram Ali Bayramoğlu ile madencilik hayatına ortak olarak başladım.

2005 yılında kendi şirketimi kurarak Havza Madencilik olarak çeşitli taahhüt işlerinde bulunmuş olup şirketlerimiz bünyesinde yaklaşık 200 çalışanımızla ülke ekonomisine katkıda bulunmaktayız.

2007 yılından bu yana Yeni Çeltek Kömür A.Ş. Yozgat ili Sorgun ilçesi yer altı işletmeciliğini devam ettirmekteyim.

2010 yılında Adıyaman ilinde Beytaş Taş Kırma ve Yapı Elemanları Şirketini devir alarak memleketime de hizmet vermekteyim.

Siyasi ve Sosyal Çalışmaları:

2014 yılında AK Partisinden Besni Belediye Başkan aday adayı oldum.

2012 yılında Havza Sanayi ve Ticaret Odası meclis üyeliğine seçilmiş ve halen Meclis başkan yardımcılığını yürütmekteyim.

2002 yılından beri Samsun, Rize, Yozgat ve Adıyaman illerinde AK parti seçim çalışmalarında bulundum.

1991 yılından beri MÜSİAD üyesi olup, Besnispor’da yöneticilik yapmaktayım.

Gençlik yıllarında Milli Gençlik Vakfında görev aldım ve aktif olarak çalıştım.”