VSY Varlıbaşlar Sağlık Yatırımları, dünyada göz sağlığı alanında gerçekleştirilen yenilikleri Türkiye ile buluşturmaya devam ediyor. Firma, renk körlerinin dünyayı gerçek renkleriyle görmesini sağlayan, aynı zamanda akademik yetenek yoksunluğu (ASD) ve okuma güçlüğü olan disleksilerde de olumlu sonuçları olan ChromaGen lenslerinin Türkiye’deki tek distribütörü. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylı tek lens olma özelliğine sahip olan ChromaGen lensleri, İngiliz Cantor+Nissel firması tarafından üretiliyor.
 

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Florance Nightingale Hastanesi’nden Prof. Dr. Tomris Şengör,ChromaGen lenslerin renk körlüğü yanında ASD ve okuma güçlüğü olan disleksilerde de fayda sağladığını belirterek lensin sonuçlarına ilişkin şunları söyledi:

“Normal bir insan 10.000 rengi ayırabilirken, renk körleri sadece 2.000 civarında rengi ayırabilir. Haploskopik filtreli KL’ler ile renk körlerinin gördüğü renk sayısı 6.000’e kadar yükseltilebilir. Bu özellikleri ile ChramoGen lensler, renkleri ayırt etmeyi sağladıkları için Ishihara testi gibi bazı renk değerlendirme işlemlerinde başarıyı arttırırlar. ChromaGen’in renk algılama açısından destekleyici yönüyle yararlı olabileceği inancındayım Ayrıca disleksi hastalarında ve okuma güçlüğü çekenlere yardımcı tedavide yeri olması nedeniyle faydalı olduğunu düşünüyorum.”

VSY CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş da göz sağlığına katkıda bulunma amaçları doğrultusunda Türkiye ile bu lensi tanıştırdıklarını ve yenilikçi ürünleri Türkiye ile buluşturmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 

Renk Körlüğü Testi İçin Tıklayınız: