Önceki gün Kahta Devlet Hastanesine tedavi için giden 80 yaşındaki Mehmet Altınkılınç, içerisinde 20 bin TL para bulunan çantayı acil serviste unutmuştu. Güvenlik görevlisi Murat Işık ise unutulan çantanın içerisinde para olduğunu fark etti. Güvenlik görevlisi içi para dolu çantayı yetkililere teslim etti. Çanta Mehmet Altınkılıç’a Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost tarafından teslim edildi.
Çantayı, muayene olduğu acil serviste unuttuğunu belirten 80 yaşındaki Mehmet Altınkılıç, “Nemrut Dağı’nda güneşin batışını izlemeye gittim. O gece de orada kaldım. Hafif bir rahatsızlık geçirdim. Sabahleyin Kahta Devlet Hastanesine geldim. Muayene ettiler. Ben de kan alınan bölümde çantamı bırakmıştım. Kan alma işlemi bittikten sonra çantamı orada unutmuşum. Daha sonra işlemlerim bittikten sonra köye döndüm. Köyde arabadan indikten sonra çantamın olmadığını fark ettim. Hastanede unuttuğumu zannederek tekrar geri döndüm. Beni gördüklerinde hemen başhekim odasına yönlendirdiler. Çantamı iade ettiler. Çok sevindim. Çantama içinde nüfus cüzdanım, kredi kartlarım ve para vardı. Sağ olsunlar eksiksiz teslim ettiler. Bizim memleketimizde böyle duyarlık insanların olması sevindiricidir. Duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde koştu.
Herhangi bir ödül beklentisi olmadan insanlık görevini yerine getirdiğini vurgulayan güvenlik görevlisi Murat Işık ise "Acil servisinde çalışırken bir hasta geldi. Çantasını orada unutmuştu. Tabi bunu hasta gittikten sonra fark ettik. İçinde kişisel eşya ve bir miktar paranın olduğu çantayı müdür beye teslim ettim. Gerekeni yaptım. Çünkü üzerime düşen görev buydu. Ben insanlık görevimi yerine getirdim” dedi
Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost ise konuyla ilgili olarak, “Mehmet amcamız yüksek tansiyon ve ağrı şikayeti ile hastanemize başvurmuş. Daha sonra kendisine ait çantasını kan alma merkezinde unutunca değerli çalışan arkadaşımız bunun farkına varmış. Durumu hemen hastane yönetimine ilettiler. Biz de tutanak altına alıp hastamıza ulaşmaya çalıştık. Zaten tevafuken o sırada Mehmet Amca da hastanemize gelmişti. Kendisine durumu ilettik. Tutanak altında kendisine iade ettik. Büyük geçmişler olsun diyoruz. Ayrıca hastanemizde çalışan güvenlikçi arkadaşımıza da gösterdiği hassasiyetinden olayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman Cihan Haber